Коронавирусът превзе учебните заведения в региона, няма ден без установени болни ученици

РЯЗКО УВЕЛИЧЕНИЕ НА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА БОЛНИ ОТ COVID-19 СЕ НАБЛЮДАВА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКО. Само за ден заболеваемостта скочи от 398,31 на 100 000 население на 462,74 на 100 000 души и вече сме на крачка от тъмночервената зона по брой инфектирани. Инфекцията все по-уверено настъпва в региона и това се потвърждава от ръста на хоспитализираните в местни клиники. В болница са настанени 176 души, а на домашно лечение са 991 лица. Починалите са общо 1041.

Заради повишението на диагностицирани задължителното тестване на ученици веднъж седмично вече се провежда в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Елена и Лясковец. От РЗИ съобщават, че всеки ден има нов случай на установен болен ученик или педагог.

Сред последните такива са на единадесетокласник в ПМГ „Васил Друмев“, осмокласник в ПГСАГ „Ангел Попов“, ученик от 7-и клас в ОУ „Бачо Киро“, младеж от 9-и клас в ЧПГ „АК – Аркус“ и ученик от 8-и клас в Старопрестолна гимназия по икономика във Велико Търново. Положителен тест е дал и първокласник в НУ „Иларион Макариополски“ в Елена.

Съучениците на заразените деца са поставени под карантина и засегнатите паралелки преминават в онлайн обучение.

На този фон имунизационният процес тече в пълна сила. В областта са поставени 101 170 дози ваксини, а със завършен имунизационен цикъл са общо 50 667 лица. Бустерна доза вече са получили 10 949 души.

В началото на седмицата бе проведено заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, на което бе взето решение да се завиши контролът по противоепидемичните мерки.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Коронавирусът превзе учебните заведения в региона, няма ден без установени болни ученици

  • 12.01.2022 в 14:38
    Permalink

    В автобусите до близките градове и села в областта редовно пътуват хора без маски, най-вече това се отнася за учениците. Вижте автобуси №3, 10…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.