Ще преобладава слънчево и тихо време със зимни температури, валежи са възможни във вторник

През нощта облачността ще е променлива, а към сутринта ще се изясни. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималната температура ще бъде между -5 и -3. За В. Търново минимална температура около -5.

В петък на много места в Предбалкана сутринта ще се образуват ниски облаци, а в останалите райони ще е предимно слънчево. Следобед навсякъде ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен западен вятър. Максималната температура ще се повиши и ще е между 4 и 7 гр. За В. Търново максимална температура около 5. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. В по-ниските места сутринта ще се образува ниска стратусова облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1 гр., а на 2000 м ще е около -7.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.8 гр. през 1955 г., а най-ниската измерена минимална температура е -21.8 през 1980 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 46 минути и ще залезе в 17 часаá и 07 минути. Фаза на Луната: три дни преди пълнолуние.

В събота облачността ще е променлива, но ще има и доста слънчеви часове. Ще духа умерен вятър от запад. Минималната температура ще бъде около 0 гр. Максималната температура ще е между 4 и 6.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Минималните температури ще са отрицателни – между -4 и -2 гр., а максималните температурите ще останат почти без промяна.

В понеделник и вторник облачността ще е променлива, често значителна. През втория ден се очакват превалявания от дъжд, а по по-високите места – от сняг. Вятърът ще се усили и ще бъде силен от северозапад. Минималните температури ще се повишат, а максималните ще останат без съществена промяна.

В сряда и четвъртък отново ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, но температурите ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя облачността ще е променлива, а по по-високите места ще е мъгливо. Ще има и много слънчеви часове. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-запад, но в неделя вятърът ще отслабне и ще се преориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр., а на 2000 м ще остане около -7.

От понеделник до края на периода над планините облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа силен вятър от северозапад, а в четвъртък ще се преориентира от югозапад. Температурите ще се понижават и максималната на 1200 м ще бъде около -4 гр., а на 2000 м – около -14. В четвъртък температурите ще тръгнат нагоре.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.