С електромобил ще доставят храна на над 500 бедни в община Павликени

ДОМАШНИЯТ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ В ПАВЛИКЕНИ Щ СЕ СДОБИЕ С МОДЕРЕН  ЕЛЕКТРОМОБИЛ, КОЙТО ЩЕ РАЗНАСЯ ХРАНА ДО ДОМОВЕТЕ НА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА. Така чрез екологичното возило над 500 бедни всеки делничен ден ще получават полагащите им се порции с храна. За осигуряването на превозното средство от кметството вече са обявили обществена поръчка, а прогнозната стойност е 55 800 лв. без ДДС. В нея е включена и доставката на зарядна станция.

Финансирането на покупките е осигурено по Схемата за насърчаване ползването на електромобили на Националния доверителен eкофонд.

Щадящият околната среда автомобил не бива да е произведен преди 1 юни 2020 г., а двигателят му трябва да е изцяло електрически. Пълното му зареждане ще става за максимум 10 часа и ще може да изминава 130 км, преди да се наложи отново включване към батерията за снабдяване с ток.

Гаранционният срок на електромобила и зарядната станция е 5 години от датата на доставката.

Крайният срок за подаване на оферти по обществената поръчка е 17 януари.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “С електромобил ще доставят храна на над 500 бедни в община Павликени

 • 13.01.2022 в 15:19
  Permalink

  Кулинарията в региона е доста иновативна. За тези които не са опитвали пица със сланина или супа с топчета от пастет – препоръчвам да посетят Павликени …

  Иначе в технологично отношение региона е доста изоставащ. Хората работят по доставка на храни с дронове, тия с електомобил за 55 800 лв. без ДДС …

  Между другото, имаше твърдения, че храната за социално слабите се продавала по ресторанти в региона …

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *