Кризата фалира нова порция стопани във В. Търново, ЧСИ продава кравеферма и множество ниви на търг

ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА ВСЕ ПО-НАСТЪПАТЕЛНО ВЗИМА ЖЕРТВИ СРЕД ФЕРМЕРИТЕ В РЕГИОНА. Поредна порция стопани обявиха банкрут, а имуществото им попадна в Регистъра на публичните продажби в Камарата на частните съдебни изпълнители. За имотите предстоят тръжни процедури до месец, а офертите са над 15 от началото на 2022 г. до момента.

Най-апетитният терен, който се продава, е селскостопански имот с изградени в него кравеферма и млекопункт. Парцелът е с площ 14 дка и се намира в село Ресен. Агросградата в него е П-образна, състояща се от два обора и включва изградена рампа за товаро-разтоварни дейности. В терена има масивна бетонова силажна яма с размери 48 на 21 метра и височина 3 метра.

До продажбата се стигнало, след като собственичката не успяла да обслужи договорната ипотека, която била подписала с банка, на стойност 132 000 лв. Парцелът се продава от частния съдебен изпълнител Виктор Георгиев, а наддаването започва от 135 590 лв.

Друга атрактивна оферта на тезгяха е продажбата на 11,6 дка земеделска земя в село Присово. Нивата е четвърта категория и началната й тръжна цена е 10 224 лв. Частният съдебен изпълнител, ангажиран в тази процедура, е Димитър Бойчев.

Множество са търговете за земеделски земи от 3 до 6 дка в областта. Преобладават парцелите в общините Лясковец и Златарица. При тях цената за дка е не повече от 1000 лв. Оферти има за селата Добри дял, Сливовица, Родина и т.н.

Неотдавна бе регистрирана рекордната за областта сума от 8296 лв. за дка, която платиха инвеститори за парцели в землището на Леденик.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.