Мъж твърди, че пенисът му е намалял с почти 4 сантиметра поради страничен ефект на COVID

Лекари обясниха, че коронавирусната инфекция може да причини съдово увреждане на еректилната тъкан

Много е важно лицето да се консултира с лекар при първите проблеми с ерекцията

Мъж твърди в подкаст, че пенисът му се е свил с 1,5 инча (3,81 сантиметра) в резултат на съдово увреждане, което е получил след заразяване с covid. Пациентът, който се идентифицира като хетеросексуален мъж на около 30 години, каза в подкаста за секс съвети „Как да го направим“, че след като е изкарал тежко и с хоспитализация болестта през юли миналата година, е констатирал неочакван вторичен ефект: еректилна дисфункция.
Според изявлението му, цитирано от британския вестник Daily Mail, проблемът е оказал „дълбоко влияние върху самочувствието ми и уменията ми в леглото“.
Мъжът, който живее в Съединените щати, допълва: „Когато излязох от болницата, имах някои проблеми с еректилната дисфункция. Те постепенно бяха овладяни с известна медицинска помощ, но все пак изглежда, че останах с траен проблем… Пенисът ми се е свил. Преди да се разболея, бях над средното ниво, не огромен, но определено по-голям от нормалното. Сега загубих около инч и половина и съм определено под средното. Вероятно се дължи на съдово увреждане и лекарите ми предполагат, че е възможно това да остане така за постоянно.“
Позовавайки се на твърдението на пациента, д-р Чарлз Уеливър, уролог и директор по здравеопазване на мъжете в Медицинския колеж в Олбани, Ню Йорк, потвърди, че е възможно ковид инфекцията да причини еректилна дисфункция и в някои случаи свиване на пениса, ако еректилната дисфункция продължи за определен период от време.

Това изображение, взето от проучване, ръководено от Медицинския факултет на Университета Милър в Маями и публикувано през юли 2021 г., показва „вирусни частици, подобни на коронавирус“ в периваскуларната еректилна тъкан на пациент с Covid. Проучването стига до заключението, че Covid инфекцията може да допринесе за значителна еректилна дисфункция

„…Има някои съдови проблеми, които се срещат при мъжете. Проучванията показват, че те могат да получат приапизъм – продължителна ерекция, която е опасна сама по себе си. Но също така  могат да получат еректилна дисфункция от Covid, така че последствията от такива съдови проблеми могат да са и в двете посоки, обясни той. – Когато мъжете имат еректилна дисфункция – липса на ерекция за известно време, е възможно да се наблюдава известно свиване“, добави той.
Експертите настояха, че рехабилитационните практики, включващи медикаменти, разтягане и вакуумни устройства, могат да помогнат за възстановяване на загубената дължина с течение на времето.
За известно успокоение на мъжката половина от човечеството, проучване на University College London, проведено с 3400 души, установи, че скъсеният пенис е рядък симптом сред 200-те от всички изследвани, които са развили продължителен Covid.

Експертите настояха, че рехабилитационните практики, включващи медикаменти, разтягане и вакуумни устройства, могат да помогнат за възстановяване на загубената дължина с течение на времето.

Междувременно проучване, публикувано в World Journal of Men’s Health от Медицинския факултет на Университета Милър в Маями, показа, че широко разпространената дисфункция на ендотелните клетки от инфекция с Covid-19 може да допринесе за значителна еректилна дисфункция.
Д-р Ашли Уинтър, уролог от Орегон, също подкрепи верността на твърденията: „Вярно е, че наличието на еректилна дисфункция може да доведе до скъсяване. „Covid Dick“ (бел. ред. „ковиден пенис“) е нещо реално“.
И въпреки че лекарите не са дали големи надежди на пациента за връщане към предишното състояние, както Уеливър, така и Уинтър настояват, че рехабилитационните практики, включващи медикаменти, разтягане и вакуумни устройства, с течение на времето могат да помогнат за възстановяване на загубената дължина.

Снимки без заглавната: Getty Images

Източник: infobae.com

 

 

One thought on “Мъж твърди, че пенисът му е намалял с почти 4 сантиметра поради страничен ефект на COVID

  • 15.01.2022 в 2:24
    Permalink

    Да си направи операция за смчна на пола!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.