Скачат цените на селските имоти

Два парцела в регулация в с. Къпиново продава на търг с явно наддаване Община Велико Търново. Те са частна общинска собственост и се намират в строителните граници на населеното място, разположени в югоизточната му част, в края на селото. Към имотите няма изградени улици с трайни настилки, обградени са с черни пътища. В близост няма ток и вода, така че това ще бъде ангажимент на бъдещите собственици. Въпреки това парцелите се продават на сравнително високи цени, може би защото са отредени за изграждане на жилищни сгради, а в момента пазарът на имоти по селата е особено активен. Такива са и намеренията на желаещите да ги закупят, а след строителството районът ще бъде благоустроен.

Единият имот е с площ 880 кв. метра, а началната му тръжна цена е 19 100 лв. без ДДС. Другият е по-голям – 2592 кв. м, и наддаването ще започне от 22 900 лв. без ДДС. За всеки недвижим имот ще се провеждат отделни търгове, като датата е 25 януари.

„Продължаваме да изследваме населените места в общината. Сега намерихме няколко парцела в Балван, които са с актове за държавна собственост. В момента правим процедура да ги отпишат от държавата и да станат общински, за да можем да правим продажби“, поясни за „Борба“ началник-отдел „Управление на собствеността“ Маринела Джартова.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “Скачат цените на селските имоти

  • 14.01.2022 в 12:58
    Permalink

    Може ли някой да ми разясни каква е връзката между статията и заглавието й? Заглавието е в стил сензация платена от търговци на имоти. Съдържанието е нещо доста различно – не видях какво е скочило, защо и откога. Вече няма даже поръчкови статии, а се минава на поръчкови заглавия.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.