Явор Бахаров и Драматичен театър – Ловеч, гостуват на великотърновска сцена с трагикомедия на Шекспир

Драматичният театър в Ловеч ще представи пред великотърновската публика трагикомедията „Мяра за мяра“ на Уилям Шекспир. Спектакълът ще се играе на 18 януари от 19 часа на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

С пиесата „Мяра за мяра” Шекспир се завръща в репертоара на ловешкия театър след 30-годишно отсъствие. Режисурата на Крис Шарков предлага съвременна интерпретация на английския драматург, придържайки се към класическата Шекспирова история. Спектакълът третира вечните дилеми между лицемерието и справедливостта, престъплението и възмездието и насочва вниманието на зрителите към съществуващите морални ценности.

„Мяра за мяра“ е интригуваща история за перформативността на властта, за наблюдението и за емоционалната манипулация. „Мяра за мяра“ изпитва и изследва границите на човешкото, преоткрива мястото на прошката, милостта и любовта в един проблемен и разпуснат свят“, споделя Крис Шарков.

Преводът на пиесата е дело на Валери Петров, а сценографията и костюмите – на Кирил Наумов. Консултантът по Шекспирова реч е Сава Драгунчев, музиката – на китариста и композитор Георги Георгиев от група „Остава“, хореографията – на Илона Маринова, и плакатът – на Изабела Манолова. В ролята на Княза се превъплъщава Явор Бахаров, в тази на Анджело – Павел Емилов, на Изабела – Боряна Бабанова, на Клавдио – Любомир Ковачев, на Лучио – Георги Грозев, на Мариана – Ива Кирова, на Ескала – Силвия Чобанова, на Тъмничаря – Явор Костов – Яша, и на Мадам Свръхврът – Марина Георгиева.

Билети за постановката „Мяра за мяра“ на 18 януари от 19 часа ще се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.