Рамазан Рамазанов е категоричен шампион в категория до 70 кг, Борислав Колев с бронз от Държавното за мъже по свободна борба

144 борци от 33 клуба участваха на Държавния шампионат по свободна борба за мъже в Сливен.
На тепиха в зала „Васил Левски“ излязоха най-добрите родни състезатели и се получиха доста оспорвани схватки, които обаче заради противоепидемичните мерки не бяха наблюдавани на живо от публика, а само онлайн.

В категория до 70 килограма великотърновският клуб „Илия Павлов“ бе представен от натурализираният дагестанец Рамазан Рамазанов и Борислав Колев. Буквално часове преди шампионата Рамазан получи български паспорт, ЕГН и адресна регистрация в старата столица.

Очаквано той нямаше конкуренция в категорията и записа четири категорични победи по пътя към златото. На полуфинала 26- годишният борец на клуб „Илия Павлов“ победи с 10:0 технически точки Иван Стоянов от „Берое“ /Стара Загора/, а в срещата за златото се наложи над Веселин Петров от Димитровград със същия резултат. Схватката приключи за по- малко от 3 минути при пълно превъзходство на бореца от старата столица. Така Рамазан, който се подреди втори в анкетата на Община Велико Търново за Спортист на 2021 г., завоюва петата си шампионска титла за клуб „Илия Павлов“. Той бе обявен и за най- техничен състезател на шампионата в Сливен.

Именно Веселин Петров спря съотборника на Рамазан- Борислав Колев на четвъртфинала в категорията. Впоследствие синът на треньора Мирослав Колев стигна до схватката за 3- 5 място, в която се наложи над Велислав Малинов от „Левски“ /София/ с категоричните 10:0 технически точки и се окичи с бронз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.