150 км пътища в региона ще се ремонтират през 2022 г., гражданите могат да правят предложения

За област Велико Търново се предвиждат ремонти на 150 км от републиканската пътна мрежа. Те ще бъдат включени в новата програма на регионалното министерство за 2022 г. Цялостен ремонт ще се прави на главен път I-4 в частта Севлиево – Велико Търново до гр. Омуртаг в област Търговище, или това са около 72 км. Рехабилитирана ще е и пътната отсечка от 3 км, която започва от хотел „Янтра“ във Велико Търново и стига до местността Дервент. Ремонт се предвижда и за третокласния път с. Коевци до Сухиндол с дължина 10 км, както и 50 км от пътя Велико Търново до границата с област Русе.

Участъците във Великотърновска област, предвидени за ремонт през 2022 г. С червен цвят е означен пътят, на който ще се прави основен ремонт, а със син – текущ ремонт.

В следващите две седмици гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г. Идеята е обявена от МРРБ, а на сайта на министерството и на АПИ могат да се видят заложените на този етап проекти за ремонти.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от толтаксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

На работна среща с министър Караджов от Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г. Предвижда се основен ремонт на важни участъци във всички области на страната.

В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние. Тези предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, ще трябва да се изпращат на имейл адрес: [email protected]. Окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *