Продължават слънчевите и сухи дни, с обичайни зимни температури, слаби превалявания от сняг са възможни от петък

През нощта ще бъде облачно и в Предбалкана ще превали слаб сняг или дъжд, примесен със сняг. В ранните сутрешни часове ще се изясни. Ще духа силен вятър от северозапад. Минималната температура ще бъде около и малко над 0 гр. За В. Търново минимална температура около 0.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура ще бъде между 2 и 4 гр. За В. Търново максимална температура около 4. Атмосферното налягане чувствително ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива. Ще духа силен до бурен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -3 гр., а на 2000 м ще е около -12 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 17.9 гр. през 1993 г., а най-ниската измерена минимална температура е -15.2 през 1971 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 44 минути и ще залезе в 17 часа и 11 минути.

Фаза на Луната: един ден след пълнолуние.

В сряда времето ще продължи да бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен от запад. Минималната температура ще бъде между -4 и -2 гр. Максималната температура ще е между 2 и 4 гр.

В четвъртък времето ще остане слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между -3 и -1 гр. Максималната температура ще се повиши и ще е между 6 и 8. Вечерта ще се заоблачи.

В петък ще преобладава облачно време и за кратко, предимно в Предбалкана, ще превали сняг. Ще духа умерен вятър от запад. Минималната температура ще се повиши и ще бъде около 0 гр., а максималната ще се понижи и ще е между 2 и 4 гр.

В събота и неделя облачността ще е променлива, често значителна. В Предбалкана в събота вечерта и в неделя се очакват превалявания от сняг. Ще духа до умерен западен вятър. Минималната температура ще бъде между -4 и -2 гр., а максималната – около 0 гр.

В понеделник ще преобладава облачно време с валежи от сняг. Без валежи ще останат само крайдунавските райони. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще останат почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък времето ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -1 гр., а на 2000 м ще е около -3. Вечерта в четвъртък ще се заоблачи.

В петък времето над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север. Температурите ще се понижат. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -4 гр., а на 2000 м ще е около -7.

От събота до края на периода ще преобладава облачно време със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен вятър от западната четвърт, а в понеделник ще се преориентира от североизток. Темпуратурите още ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.