Крупен арендатор с интерес да вземе на концесия атрактивен язовир в Церова кория

ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АРЕНДАТОРИ И ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ В РЕГИОНА ГЕОРГИ АРАБАДЖИЕВ Е ЗАЯВИЛ ЖЕЛАНИЕ да вземе на концесия язовир „Ливадето“ в Церова кория. Фермерът е входирал искане до кмета на старата столица инж. д-р Даниел Панов за възмездно стопанисване на водния обект, който е общинска собственост. Имотът е с площ близо 150 дка и включва също рибарник.

Арабаджиев е собственик на фирма „Пролет 57“ и обработва земеделска земя в землищата на селата Пчелище, Присово, Къпиново, Велчево и Церовия кория. Той сее пшеница, ечемик, царевица и т.н. върху ниви с обща площ около 14 000 дка. Арендаторът дава препитание на над 40 души.

От местния парламент дават зелена светлина за обявяване на конкурс за отдаване на язовира, като срокът на концесията ще е 10 години, а минималната годишна цена – близо 6500 лв. с ДДС. Кандидатите трябва да споделят инвестиционните си намерения, а спечелилият се задължава да изпълни поетите ангажименти, касаещи имота. Предимство ще има този, който посочи, че планира да реализира дейности със социална значимост за района.

Кметът на Церова кория Христо Кунчев е заявил, че подкрепя процедурата за отдаване под наем на водния обект.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: carpbg.com

One thought on “Крупен арендатор с интерес да вземе на концесия атрактивен язовир в Церова кория

  • 18.01.2022 в 14:15
    Permalink

    Язовира е отдавна негова собственост, никой не може да препари до него. Хората можеха да си правят пикници и да почиват и ловят риба на воля, но не трябва да е на един човек, алчността няма почивен ден.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.