Община Велико Търново дава 5 жилища за лекари на първа линия

ПЕТИМА МЕДИЦИ, КОИТО ЛЕКУВАТ БОЛНИ ОТ COVID-19 ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОЛУЧАВАТ ВЕДОМСТВЕНИ ЖИЛИЩА, в които да пребивават безплатно, докато работят в старата столица. Здравните специалисти са част от екипа на Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“ и благодарение на тяхното присъствие в клиниката, тя преодоля огромния кадрови дефицит на лекари в стационара. Искането за жилищно обезпечаване на докторите е направено от шефката на респираторната болница д-р Стела Денчева, а Общинският съвет даде своето съгласие по казуса.

В заповедите за предоставяне на ведомствени жилища за петимата медици е уточнено, че ползването на апартаментите е за срок, докато полагат труд в клиниката. Здравните специалисти ще останат на работа поне 5 години, тъй като това е една от клаузите, с които са се съгласили при назначаване.

Припомняме, че докторите бяха привлечени в стационара с атрактивно заплащане над 4000 лв., каквото в никоя друга болница в Централна Северна България не се предоставя.

Все още в клиниката се надяват на медицински сестри, които да се присъединят към колектива, като възнаграждението за позицията е над 3000 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.