Covid-19 карантинира и прати в онлайн обучение 35 учебни паралелки в областта

КОРОНАВИРУСЪТ СИ ПРОПРАВИ ПЪТ В ЦЕЛИ 20 УЧИЛИЩА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКО САМО ЗА 3 ДНИ. Заради дадени положителни тестове на ученици 35 класа ще карат в една седмица занятия в електронна среда, а не зад чиновете. 5 са учебните заведения, в които има най-много доказани заразени към момента, като антикласацията водят ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново и СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица.

Последните констатирани случаи са осмокласник в ПМГ „Васил Друмев“ и ученик от 5-и клас в ОУ „Петко Р. Славейков“ в старата столица, три деца – съответно от 3-ти, 6-и и 7-и клас, в СУ „Георги Измирлиев“ в железничарския град и осмокласник в ОУ „Николай Катранов“ в Свищов. В крайдунавския град са засечени и двама инфектирани ученици от 8-и клас в ДТГ „Димитър Хадживасилев“ и двама учители в ДГ „Слънчо“. Диагностицирани са още педагог в НУ „Цани Гинчев“, ученик от 7-и клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Златарица, и двама деветокласници в СУ „Иван Момчилов“ – Елена.

Здравните и образователните власти отчитат, че тестването веднъж седмично дава добър резултат в своевременното отсяване на заразоносителите.

Междувременно заболеваемостта в региона възлиза на 593,77 на 100 000 население, а в болница са настанени 190 инфектирани. В домашни условия се лекуват 1320 души. За 24 часа заразата е взела нови 4 жертви, с които броят на починалите от началото на пандемията до момента достигна 1439.

Медиците са поставили общо 106 251 дози, но и през последното денонощие повечето са били бустерни. Трета игла имат близо 15 000. С две дози са 51 284 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *