За над 300 000 лв. в старата столица правят площадка за планинско колоездене, скейтборд и тротинетки

Съоръжението ще се намира до цирковата площадка

 

Асфалтов пъмп трак – спортна площадка за планинско колоездене, БМХ и ролкови спортове, ще прави Община Велико Търново. Пъмп тракът представлява площадка, свързана в кръг със серия от бабуни, завои и виражи, които могат да се карат без педалиране. На него се учат основните умения за балансиране, поддържане на скорост и инерция, използвайки динамични движения на тялото. Асфалтовият пъмп трак е подходящ и за каране на различни видове велосипеди, за скейтборд, ролери, тротинетки, за практикуване на дърт джъмп (скокове) и други. Предвиждат се и места за отдих. По време на изграждането й ще се инсталира и дренажна система.

Площадката ще се изгражда на площ от 1000 кв. м и ще бъде на терена до цирковата площадка, който е частна общинска собственост и е отреден за обществено обслужване.

Стойността е 296 500 лв. без ДДС. За проекта Общината обяви обществена поръчка и вече е избран изпълнител. Това е софийската фирма „Байк венчърс“ ООД, която е подала единствената оферта. За обекта Общината е осигурила частично средства в размер на 147 500 лв. без ДДС. При реализирането на обществената поръчка срокът за изпълнение спира да тече след извършване на дейностите, за които е осигурено финансиране, и се възобновява след уведомяване за ново осигурено финансиране. Площадката трябва да е готова за 130 дни.

Ана РАЙКОВСКА

One thought on “За над 300 000 лв. в старата столица правят площадка за планинско колоездене, скейтборд и тротинетки

  • 19.01.2022 в 19:32
    Permalink

    Топлофикация ще има какво да разкопава и с какво да се оправдава.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.