Спорт

Футболният „Локомотив“ топи дългове, обсъждаха 300 бона общинска субсидия

ОФК „Локомотив“ продължава да следва оздравителната си програма и да топи дълговете си. Това стана ясно по време на заседание на Комисията по спорт в Горнооряховския общински съвет. На него бе обсъждано предстоящото гласуване на новия бюджет, в който се залагат 300 000 лева за футбола. Дълговете към НАП в края на юли, когато бе избран сегашният Управителен съвет, са били 125 хиляди лева, сега са 68 хиляди. От тях 19 хиляди лева са главница, а останалото лихви. Погасителният план се спазва стриктно и по разчети до края на 2022 г. клубът трябва да е на нула към държавата. Оказва се обаче, че има и други задължения – близо 40 000 лева към производителя на екипировка „Красико”, почти 20 000 за храна от времето във Втора лига и т.н.

Съветниците са съгласни със запазването на субсидията от 300 000 лева и в новия бюджет, с пълното съзнание, че толкова получаваше клубът, когато беше в Първа лига и сега, когато е в Трета. Надеждите са обаче по този начин задълженията да се изчистят.

По време на срещата стана ясно, че старши треньорът през есента Марин Байчев не си е тръгнал, защото му се е родило дете, а дълго време са търсели с кого да го заменят. В крайна сметка изборът е Светлин Иванов, който доскоро водеше „Локомотив” (Дряново). От него се очаква да налага местните юноши в първия състав и, разбира се, да постига успехи…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *