Очакват ни краткотрайни превалявания от сняг и слабо понижение на температурите

През нощта ще бъде облачно и в Предбалкана ще превали сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-запад. Минималната температура ще бъде между 0 и 2 гр. За В. Търново минимална температура около 1.

В петък времето ще бъде предимно облачно и сутринта на места в Предбалкана ще превалява сняг. В късния следобед от север ще започне намаление на облачността и вечерта временно ще се изясни. Най-късно облаците ще се разчистят в района на Предбалкана. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура отново ще се понижи и ще е между 2 и 4 гр. За В. Търново максимална температура около 3. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -5 гр., а на 2000 м ще е около -12 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.8 гр. през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е -16.2 гр. през 2017 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 42 минути и ще залезе в 17 часа и 15 минути.

Фаза на Луната: четири дена след пълнолуние.

В събота и неделя облачността ще е променлива, често значителна. Очакват се краткотрайни превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-запад. Минималната температура ще бъде между -4 и -2 гр., а максималната – около и малко над 0.

В понеделник ще бъде предимно облачно и до обяд все още ще превалява сняг. Вечерта и през нощта срещу вторник облачността временно ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималната температура ще бъде между -7 и -5 гр. Максималната температура ще е между -3 и -1.

Във вторник облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а максималните слабо ще се повишат.

През нощта срещу сряда ще се заоблачи и се очаква да завали сняг. В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време с валежи от сняг през първия ден. Вятърът ще е слаб до умерен. Минималните температулри ще бъдат между -5 и -3 гр., а максималните ще са малко над 0.

Над западните и централни части на Стара планина от събота до края на периода ще преобладава облачно време със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, а във вторник временно от югозапад. Темпуратурите още ще се понижат и максималната температура на 1200 м ще бъде около -8 гр., а на 2000 м ще е около -15.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.