Горещи новиниОбщество

От тази събота затварят част от бул. „България“

 

От тази събота – 22 януари, се възстановява обичайната организация на движение при кръстовището пред Съдебната палата във Велико Търново. Отново ще бъдат обслужвани централните автобусни спирки пред сградата на Темида и срещу нея – „Кооперативен пазар“, премахват се временните места за спиране на градските автобуси. Връща се двупосочното движение по улица „Васил Левски“ за всички автомобили.

Паралелно с това дейностите по смяна на ВиК мрежата – основен водопровод и канализация, продължават по булевард „България“ в участъка от светофарната уредба при пазара до ул. „Любен Каравелов“. Два са подетапите на работа, в които булевардът се затваря:

  • от светофара до Съдебната палата до ул. „Подпоручик Александър Панайотов“ (над Кооперативен пазар);

  • от ул. „Подпоручик Александър Панайотов“ до ул. „Любен Каравелов“.

Забранява се спирането на обозначените паркоместа в участъка, преустановява се обслужването на автобусната спирка на бул. „България“ 1, премахва се таксиметровата стоянка.

Във връзка с ремонтните дейности от 21 януари (събота) до 4 март или до приключване на ремонтните дейности се въвеждат временни промени в маршрута на градските автобусни линии N 2, 4, 5, 9, 40 и 110:

  • в посока от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите ще пътуват по бул. „Никола Габровски“, улица „Ниш“ (покрай МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“) и оттам ще се включват по булевард „България“.

В този период се преустановява обслужването на спирка „Европейски център“. Забранява се спирането и паркирането на МПС по улица „Ниш“ (двупосочно);

  • в посока от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите ще пътуват по бул. „България“, ул. „Тодор Балина“, стадиона, ул. „Славянска“ и булевард „Никола Габровски“.

Създава се временна автобусна спирка пред северния вход на Стадион „Ивайло“. Преустановява се обслужването на спирки „Горско стопанство“ и „Европейски център“.

В останалата част маршрутите не се променят.

Забранява се спиране и паркиране на автомобили по ул. „Славянска“ – в участъка между ул. „Захари Стоянов“ и ул. „Вела Благоева“ (при ПМГ „Васил Друмев“).

За улесняване на движението на градския транспорт се забранява движението на МПС по ул. „Тодор Балина“ в участъка от кръстовището с ул. „Йоновка“ към бул. „България“. Обходният маршрут е от ул. „Йоновка“ към ул. „Баба Мота“, ул. „Ниш“ и към бул. „България“.

One thought on “От тази събота затварят част от бул. „България“

  • За пореден път информацията ви е неточна.
    Спирките пред Съдебната палата е тази срещу нея не се използват. Временните остават, а не са премахнати. И шофьорите на градския транспорт се гневят, когато чакаш там и ги спреш.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *