Китай забранява по телевизията да се показват гримирани мъже и кадри, демонстриращи лукс и разточителство

Също така децата на звездите вече нямат право да участват в телевизионни предавания

Още през септември миналата година китайските власти взеха решение – забранява се показването на гримирани мъже по телевизията. Обяснението е просто: подобен образ не съвпада с традиционното разбиране за мъжка красота. Освен това телевизионерите бяха длъжни да разработят и установят стандарт за мъжка красота, който най-добре отговаря на моралните принципи на китайците, съобщава WT. Тези дни забраната влезе в сила. На телевизионния екран не трябва да се появяват и хора, известни с опозиционните си настроения спрямо обществения морал и ред. Телевизията трябва да възпитава гражданите в духа на социализма и да им вдъхва любов към традиционната култура.
А за да се попречи на залитането на младите китайци по звезди и светски блясък, властите наредиха да бъдат намалени заплатите на артистите и внимателно да се следи те да не укриват данъци. Децата на популярни изпълнители пък вече нямат право да участват в телевизионни предавания.
Забраната включва и програми, които демонстрират лукс и насърчават гражданите да преразходват. Освен това вече е забранено публикуването на рейтинги за популярност на артисти, а от организаторите на популярни шоута за таланти в Китай се изисква да гласуват възможно най-честно и открито.

Източник: kp.ru

One thought on “Китай забранява по телевизията да се показват гримирани мъже и кадри, демонстриращи лукс и разточителство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.