В обновената зала за изписване на бебета отбелязаха Деня на родилната помощ в Горна Оряховица

Връчиха подаръци на малкия Борис, който проплака на Бабинден в МБАЛ

 

ЕКИПЪТ НА РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ В ГОРНООРЯХОВСКАТА БОЛНИЦА ОТБЕЛЯЗА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК – БАБИНДЕН, С ТЪРЖЕСТВО, но при засилени противоепидемични мерки. Въпреки пандемията и сериозните предизвикателства в здравния сектор отдадените в грижата да помагат на жените да станат майки в железничарския град не спират да дават всичко от себе си ражданията да завършват благополучно. Ръководството на лечебницата пък използва всяка възможност за подобряване на битовите условия, за да спре т. нар. родилен туризъм към големите градове. Празникът бе честван в обновената зала за изписване на бебетата и техните майки.

Гости на събитието бяха областният управител адв. Людмила Илиева и зам.-кметът на Горна Оряховица Григор Минков. Двамата не скриха вълнението си от възможността да поздравят лично работещите в АГ отделението и да изкажат благодарност за неуморната им грижа. Те споделиха, че в МБАЛ са родени и техните деца, благодарение на което от първо лице се убедили в професионализма на екипа.

„Имам особено сантиментални чувства към това отделение, защото и двете ми деца са родени тук. Пожелавам ви да бъдете здрави и да се радвате на живота“, с тези думи губернаторът се обърна се към медиците.

„Този празник е уникален и има своето очарование. Ръководството на болницата заедно с ръководството на Общината правим всичко възможно, за да осигурим максимално добри условия като среда, апаратура и специалисти, за да може нуждаещите се от родилна и гинекологична помощ да бъдат обслужени професионално. Ще продължим да работим в тази насока, за да бъдат максимално доволни нашите пациенти“, увери Минков.

Празникът започна с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от енорийския свещеник отец Антоний, а след това бяха ритуално измити ръцете на началника на отделението д-р Михаил Милатович.

„Искрено се надяваме, че и занапред ще осигуряваме максимално добри условия като среда и специалисти, за да може да гарантираме качествена родилна помощ не само на нашата община, но и на съседните, за да може бъдещите майки да бъдат обслужени максимално добре. Пожелавам на колегите, които работят тук, успехи, да бъдат здрави и да имат много хубави моменти”, заяви управителят на МБАЛ д-р Иван Иванов.

От името на ръководството на болницата той подари живописна картина, посветена на майчинството, на началника на отделението д-р Милатович.

На празника бяха връчени подаръци на бебето, родено на Бабинден в Горна Оряховица. То носи царското име Борис и е второ дете за 25-годишната Ирена Илиева от железничарския град. Малкият юнак дошъл на бял свят с мерки – 3230 г тегло и 50 см ръст.

Екипът на отделението отчита, че за миналата година родените бебета са 280. За съжаление, това е по-малко от броя на пеленачетата, проплакали през 2020 г., когато са били 320.

От началото на 2022 г. в структурата са акуширали 15 деца.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.