Стартира изграждането на пешеходния надлез за 1,3 млн. лв. над улица „Магистрална“ във Велико Търново

От днес във Велико Търново започва същинското изграждане на пешеходния надлез над натоварената улица „Магистрална“, информира кметът Даниел Панов. „Борба“ първа информира в началото на годината, че пасарелата е доставена, намира се на съхранение в Г. Оряховица и вече започна подготовка за оформяне на постаментите й.

Строителството на инфраструктурния обект вече е възможно, след като приключиха дългите съгласувателни процедури с държавните институции. Дейностите се реализират по проекта за интегриран градски транспорт, който Община Велико Търново изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 и в който пешеходният надлез е задължителен елемент от инфраструктурата.

Със съоръжението, което е на стойност 1,3 млн. лв., ще се улесни и облекчи пешеходната връзка на кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“ с централния булевард „Никола Габровски“, обществените обекти в района на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, както и със самата болница.

Строителните дейности стартират с изпълнение на основните конструкции, фундаменти и носещите колони. Самото съоръжение е от модулен тип, ще бъде изцяло покрито, с осветление и осигурен достъп за трудноподвижни лица.

Строително-монтажните работи налагат временна организация на движението по улица „Магистрална“. От днес в района между „Макдоналдс“ и бензиностанция ОМВ движението ще се извършва двупосочно – в стеснен пътен участък и с ограничение на скоростта от 30 км/ч. Затворена за движение ще бъде връзката между ул. „Магистрална“ с локална улица, разположена между заведението за бързо хранене и бензиностанцията.

Временната организация на движение ще важи до 21 април или до приключване на строително-монтажните работи.

10 thoughts on “Стартира изграждането на пешеходния надлез за 1,3 млн. лв. над улица „Магистрална“ във Велико Търново

 • 24.01.2022 в 9:55
  Permalink

  Надлеза е достатъчно висок за желаещите да се самоубият.Ако броят на скочилите от надлеза е по малък от броя на прегазените по улица ,,Магистралн“значи има смисъл от него.

  Отговор
  • 24.01.2022 в 13:45
   Permalink

   Изглежда много добре. Има много нужда от това съоръжение. Успех. А то недоволни винаги ще има….

   Отговор
  • 24.01.2022 в 19:58
   Permalink

   От снимката се вижда, че пресечката е под Макдоналдс ?!! Според мен прегазените ще се увеличат, тъй като никой няма да минава по това съоръжение, а хората ще запазят стария си маршрут срещу Парактикер. Дано да не съм прав …

   Отговор
   • 24.01.2022 в 21:51
    Permalink

    Ами ако няма асансьори за възрастни и трудно подвижни хора така ще е!

   • 26.01.2022 в 11:18
    Permalink

    Абсолютно сте прав! Как може да променим мястото на проекта???

 • 24.01.2022 в 15:10
  Permalink

  Проект от 1980 или какво ? Ако надлеза свършва там, където е и на картинката, то, ако искам да отида до Декатлон или до Пепко, пак ще трябва да пресичам платна пред МакДоналдс или пред ДМ, а там също движението е не по-малко опасно, нищо че скоростта е по-ниска. Би могло да се направи с разклонение – Y-форма – към паркинга пред Декатлон/Технополис и едно към МакДоналдс. Дано все пак да стане добре. Няма да е от винкел, нали ?

  Отговор
  • 26.01.2022 в 11:15
   Permalink

   Защо това съоръжение не се постави където е основният пътникопоток с пешеходна пътека – а именно от входа за Практикер към спирката на Габровски срещу Болницата??? Скъпо и дългоочаквано съоръжение което смятам няма да се използва 100%!

   Отговор
 • 24.01.2022 в 18:29
  Permalink

  Т защо сега!какво правихте 8 години, от 2014 досега

  Отговор
 • 21.04.2022 в 14:52
  Permalink

  Дали ще оневиняват шофьорите при инцидент с преминаващ директно по шосето? Защото ще има не един, който не иска да се катери.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.