Астрологът на „Борба“ Тео: В първия месец на новата година – по-скромни желания и по-трезви преценки

Първият месец от Новата година! За мнозина – месец на финансов и емоционален стрес заради изхарчените пари и мисълта, че най-любимите празници вече са минали. За други – месец за пренастройване на годишната промяна. За всички обаче януари започва с три ретроградни планети – Меркурий, Венера и Уран, което красноречиво ни казва, че е време за равносметка и поправка на някои мънички или пък големи грешки във взаимоотношенията, начина на общуване и възприемането на заобикалящия ни свят. Новолунието в Козирог в началото на месеца и пълнолунието в Рак изискват да преценим хубаво усилията, които хвърляме в изпълнение на идеите си, а също и да отделяме достатъчно време както за работата, така и за своето семейство. За да разрешим някои противоречия в дома, ще ни е нужно повече търпение. Но пък резултатът ще си заслужава. Е, подаръците могат да продължат и през януари, стига да не са на кредит. Разполагайте с това, което имате, и не преувеличавайте желанията си… поне засега.

ОВЕН

Жадувате да сте лидери

През първия месец от новата година сте подвластни на различни емоции и чувства, които няма да ви позволят да мислите трезво. На работното място желаете на всяка цена да се сдобиете с лидерската позиция и дори си го поставяте за основна цел за новата година. Бъдете малко по-сдържани както в службата, така и в семейството. Очертават се много остри конфликти и ако не внимавате, ще си изпатите. След средата на месеца избягвайте да се замесвате в любовни афери с обществено значими личности.

ТЕЛЕЦ

Труден старт

През януари ще трябва да направите важни планове за цялата година, като се стремите да запазите стабилността си, без да залагате на новаторски идеи или рискови начинания. Все още сте повлияни от новогодишните емоции. Трудният старт на годината ще ви се отрази негативно и ще бъдете доста нервни. Съветвам ви да не бъдете прекалено дръзки нито с колегите, нито с шефовете. В бизнеса запазете също пасивно поведение, а в любовта не обвинявайте другите за собствените си грешки.

БЛИЗНАЦИ

Разцвет и стабилизация

През януари, въпреки трудностите, които ще изживеете през първата десетдневка, месецът обещава разцвет и стабилизация. Ще съчувствате доста по-малко от друг път, но пък това ще ви помогне да се отделите и да не се жертвате в името на своите колеги, близки и приятели. Ще успеете да преминете крачка напред с твърдостта си. Предстои да проявите индивидуализъм, да промените маниера си към някои хора от обкръжението и така да се отдалечите от контактите, които ви вредят. През този месец ще го сторите лесно.

РАК

Избухвате вкъщи

Началото на годината ще бъде трудно за вас. През месец януари ви очакват проблеми с документи. Ако тогава трябва да слагате подписа си някъде, бъдете мнителни и внимателни. През първите петнайсет дни от месеца ще критикувате всички около себе си повече от позволеното. В семейните взаимоотношения ще проявявате абсолютен егоизъм и ревност към половинката и близките. Напрежението вкъщи ще се усеща през целия месец, защото ще сте избухливи и за най-малкото ще излизате извън релси. Бъдете внимателни и си наложете самодисциплина.

ЛЪВ

Свежи професионални идеи

Навлизате в новата 2022-ра година с ясната цел какво първо искате да свършите. Януари ще бъде месец, изпълнен с емоции, от една страна, и със спорна работа, от друга. Емоционалният заряд ще се формира главно в личен план, защото там чувствате неудовлетворение. В професионалния живот обаче се нуждаете от силна подкрепа на идеите. Сега събуждате своята жизненост и градите плановете, които ще постигате през първото шестмесечие от годината.

ДЕВА

Използвате ревността за маска

Добрите позиции на небесните тела в началото на новата година за вашия знак ще допринесат за прекрасното ви настроение и мотивацията да се борите с трудностите и да преодолявате препятствията въпреки всичко. В любовта ще се правите на прикрити и резервирани, но това е само маска, зад която криете своето истинско, пламенно и страстно лице. За съжаление, то ще остане загадка още няколко месеца.

ВЕЗНИ

Действайте след 12-о число

Ще започнете новата 2022-ра година в затворен кръг от хора – вашите близки и роднини или семейството ви. През първите десет дни от месеца не поставяйте никакви нови начала. Ще бъдете напрегнати и нервите ви ще са обтегнати до крайност по различни поводи. След 12 януари се чувствате доста по-освободени. Тогава и ще проявите своя индивидуализъм. В любовта ще бъдете доста затворени и консервативни. Очакват се чести сблъсъци с половинката.

СКОРПИОН

Просперирате

През януари ще ви се налага да контактувате с много и различни по произход и култура хора, въпреки че въобще няма да ви се иска да бъдете обезпокоявани от когото и да е било. Осъществете най-важните си срещи до 18 януари, тези, от които зависи професионалното ви развитие през годината. Месецът е прекрасен за поставяне на служебни цели. Ще бъдете достатъчно амбициозни, но и страшно разсеяни. Внимавайте, последното може да има и фатални последствия.

СТРЕЛЕЦ

Отново ви е нужна равносметка

През първия месец от новата година усещате трудностите, породени от липсата на пестеливост по Коледните и Новогодишните празници. Налага се да свиете потреблението си до най-важното, особено през първите две седмици от месеца. Така ще успеете да уравновесите бюджета и няма да се налагат заеми през дните след 15 януари. Обмислете добре постъпките, които накараха някои ваши приятели да ви обърнат гръб. Този месец е прекрасен за равносметка.

КОЗИРОГ

Подложете се на диета

Януари е хубав месец, защото тук вие ще успеете да се отърсите от многото емоции, преживени по празниците. На работното място е добре да останете по-сдържани и да не предприемате никакви иновации. Финансовите документи преглеждайте по два пъти, за да не се окаже, че в последствие сте измамени по най-долнопробния начин. Важно е да си наложите и хранителна дисциплина, за да се отърсите от излишно поетата по време на Коледа и Нова година храна. Така ще си спестите храносмилателните проблеми по-нататък.

ВОДОЛЕЙ

Мислите, че някой ви пречи

Първата половина от месец януари ще прекарате в ядове, защото все ще си внушавате, че някой стои срещу вас и ви пречи да осъществявате идеите и плановете си. Това обаче в никакъв случай не е така, но ще го осъзнаете чак след 13 януари, а промените, които желаете да направите в началото на новата година, можете да осъществите едва след 20 януари. Последната десетдневка на месеца за вас е позитивна и приятна, стига да не се срещате с хора, които ви дразнят и ядосват. Ще се ядосвате от душа заради тях.

РИБИ

В подем сте

През първите десет дни от месец януари ще сте в напълно хармонични взаимоотношения с всички хора около себе си и това е причината да се чувствате великолепно, жизнени и способни да вършите всякаква работа по най-добрия начин. Не се отпускайте и в дните след 10 януари, когато жизненият ви тонус леко ще понамалее, ще станете прекалено тънкообидни и трудно ще поемате инициативи – не защото не можете да ги изпълните, а просто защото не ви се иска да се занимавате с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.