Студено, но почти без валежи, ще има и слънчеви часове

През нощта ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб вятър от запад. Минималната температура ще бъде между -7 и -5 гр. За В. Търново минимална температура около -7.

Във вторник сутринта облачността все още ще е разкъсана, но през деня времето ще бъде предимно слънчево. Вечерта от северозапад отново ще се заоблачи. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура ще е между -2 и 0 гр. За В. Търново максимална температура около 0. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно слънчево с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -8 гр., а на 2000 м ще е около -13.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 17.2 гр. през 2002 г., а най-ниската измерена минимална температура е -21.2 през 2010 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 39 минути и ще залезе в 17 часа и 20 минути. Фаза на Луната: седем дена преди новолуние.

През нощта срещу сряда ще се заоблачи и в сряда облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималната температура ще бъде между -4 и -2 гр. Максималната температура вече ще е положителна – между 2 и 4. Вечерта и през нощта срещу четвъртък в Предбалкана се очаква да превали слаб сняг.

В четвъртък на повечето места ще преобладава облачно време. Повече облаци ще има в районите в близост до планината, а в крайдунавските райони временно облаците ще се разчистват до слънчево. Ще продължи да духа умерен вятър от запад. Минималната температура ще бъде между -4 и -2 гр. Максималната температура ще остане между 2 и 4.

В петък ще бъде предимно облачно с временно намаление на облачността в следобедните часове. До обяд ще духа умерен вятър от югозапад, а следобед – силен от запад. Минималната температура ще бъде между -2 и 0 гр. Максималната температура чувствително ще се повиши и ще бъде между 8 и 10 гр.

В събота и неделя ще има разкъсана, често значителна облачност. Ще духа умерен западен вятър. Максималните температури слабо ще се понижат.

В понеделник сутринта все още слънцето ще се показва, но бързо ще се заоблачи и вечерта се очакват валежи, в началото от дъжд. Минималната температура ще бъде между 2 и 4 гр. Максималната температура ще е между 7 и 9 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда облачността ще е променлива. Около и следобед на много места ще превали слаб сняг. Вятърът ще бъде силен от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -3 гр., а на 2000 м ще е около -10. В четвъртък ще преобладава облачно време. Ще духа умерен вятър от запад, а вечерта ще се преориентира от югозапад. Температурите ще останат без съществена промяна. В петък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще остане умерен и до обед все още ще е от югозапад, а следобед отново ще се преориентира от северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 1 гр., а на 2000 м – около -6. В събота облачността ще е разкъсана и ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Температурите слабо ще се понижат. В неделя и понеделник ще преобладава облачно време и през втория ден се очакват валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.