СвищовСпорт

Община Свищов награди най-изявените си спортисти

 

 

Кметът д-р Генчо Генчев връчи приза на N 1 на 2021 г. Стефан Петков

На специална церемония Община Свищов награди най-изявените си спортисти за 2021 година. Както „Борба“ писа, каратистът Стефан Петков е Спортист N 1. Той бе избран от назначената със заповед на кмета комисия, която гласува номинациите и победителите в съответните категории. Стефан Петков e състезател на Годжу карате клуб „Алеко“ – Свищов, негов треньор е Марин Маринов. Стефан Петков е участник в Световното първенство в Дубай и Eвропейското първенство в Хърватия. Завоювал е 5-о място на Балканското първенство – мъже 75 кг; 1-во място на Националната купа в Русе; 1-во място в Националното първенство в София; и 2-ро място в Бундеслига – Дортмунд. Наградата на най-добрия спортист бе връчена от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, който приветства както победителя, така и всички спортисти и техните треньори в залата. Градоначалникът подчерта, че Общината ще продължава да инвестира в обновяване на спортните съоръжения и развитието на спорта в града и населените места, като винаги ще оказва подкрепа на състезателите, които прославят не само своето име и отбор, но и името на Свищов в България и по света.

След Стефан Петков на второ място с равен брой (54) точки се класираха двама състезатели: Едмон Белчев – СК „Джудо спорт“, с треньор Севдан Златанов; и Никола Янков – Спортен карате клуб „Академик“, с треньор Митко Божанов. На престижното трето място в класацията с 50 точки се нареди Борислав Борисов – Спортен клуб „Олимпия“ – с. Морава, с треньор Кольо Колев.

След като кметът Генчев връчи отличията на състезателите, заели първите три места, наградите на спортистите от четвърто до седмо място бяха връчени от заместник-кмета д-р Станислава Стоянова, която приветства спортистите и техните треньори, като им пожела още много бъдещи спортни успехи.

На четвърто място в класацията бе отличен Даниел Стефанов – национален състезател по хокей на трева. Пето място зае Божидар Матеев – състезател на ФК „Академик“ – Свищов. Шесто място – Пресиян Вачев – състезател по тенис на маса на СК „Нове-2018“. Седмото място в класацията за най-добрите спортисти на община Свищов за 2021 година бе заслужено от Гергана Дакова – състезател на Хандбален клуб „Нове-99“. Осмо място зае Ева Миланова – състезател на Годжу карате клуб „Алеко“. Деветото място бе отредено на Стивън Николов – състезател по кикбокс на СК „БОЛГ“, и на десето място се класира Марио Маринов – състезател на СК „Джудоспорт“.

На церемонията, която се проведе в Зала 1 на Община Свищов, бяха връчени награди в още три категории: „Отбор на 2021 година“, „Треньор на 2021 година“ и „Перспективни спортисти за 2021 година“.

В категория „Отбор на 2021 година“ комисията тази година определи две първи и едно второ място.

Наградите на най-успешните отбори бяха връчени от председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов на треньорите на трите отбора. На първо място: отбор по хокей на трева (юноши младша възраст, 16-годишни) с мениджър Николай Марков, и отбор по футбол „Лато“, 12-годишни, с треньор Ангел Ангелов.

Второ място: отбор по футбол „Академик“ – Свищов, (старша възраст), с треньор Тодор Борисов.

В категорията „Треньор на 2021 година“ наградите бяха връчени съответно на Николай Марков – мениджър на отбор по хокей на трева, и Ангел Ангелов – треньор на отбор по футбол „Лато“.

С оглед спазване противоепидемичните мерки имената на най-перспективните състезатели на Община Свищов за 2021 година бяха изчетени по азбучен ред в залата и бяха бурно аплодирани от присъстващите. Техните грамоти бяха предадени на личните им треньори, които ще им ги връчат в подходящ момент. В категорията „Перспективни спортисти за 2021 година“ са отличени 19 млади и доказали се през изминалата година състезатели в различните спортове. Ето и техните имена: Александър Караджов – ФК „Лато“; Александрина Александрова – СК „Джудоспорт“; Алекс Славов – ОФК ‚Академик“; Божидар Ганев – Карате клуб „Академик“; Благовест Мичев – ФК „Лато“; Виктор Йосифов – ОФК „Академик“; Валентин Митев – СК „БОЛГ“; Дарина Фердинандова – ФК „Лато“; Дейвид Радков – състезател по хокей на трева; Ирен Георгиева – ОФК „Академик“; Живко Живков – ФК „Лато“; Златина Борисова – Годжу карате клуб ‚Алеко“; Ивайло Мухтаров – СКХТ „Дунав“; Йоан Каменов – ОФК ‚Академик“; Йоан Романов – Карате клуб „Академик“; Мартин Александров и Радина Цветанова – Клуб по тенис на маса „Нове-2018“; Цветомир Сталевски и Яница Иванова – Хандбален клуб „Нове- 99“.

Церемонията по награждаване завърши с кратко слово на Спортист номер 1 Стефан Петков, който изрази своята радост от признанието, което е получил, и сподели, че наградата е изключително ценна за него. Той приветства и всички останали спортисти, които въпреки пандемията успяват да намират начини да тренират и да защитават достойно името на град Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *