Осъдиха двама, пребили безпричинно компания в търновски парк

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново Р. И. и непълнолетният М.А са признати за виновни за това, че на 10 юли 2021 г. в парк „Марно поле“, в съучастие с М.М., чрез нанасяне на удари с ръце и крака, причинили средна телесна повреда на едно лице и лека телесна повреда на други три лица.
Около 3 часа след полунощ обвиняемите били в парка, където видели пострадалите. Без причина отишли при тях и им нанесли побой.
За извършеното хулиганство Р.И е осъден на две години лишаване от свобода, което наказание е отложено с изпитателен срок от три години. На непълнолетния М. А. е наложено наказание пробация за срок от една година с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и ограничения в свободното придвижване. Това се изразява в забрана да посещава парк „Марно поле“ във Велико Търново и забрана да напуска жилището, което обитава за времето от 21.30 ч. до 06.00 ч.
Наказанията на двамата обвиняеми са наложени след одобрени от съда споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди. По отношение на третият извършител– М.М., който не е признал вината си, наказателното производство продължава в съда по общия ред.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.