Валежи не се очакват, ще има доста слънчеви часове и по-високи температури

През нощта ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минималната температура ще бъде около 0 гр. За В. Търново минимална температура около -1.

В петък облачността ще е променлива, но ще има и доста слънчеви часове. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура чувствително ще се повиши и ще е между 7 и 9 гр. За В. Търново максимална температура около 8. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Ще духа силен, а по високите и открити части до бурен вятър от северозапад-запад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 1 гр., а на 2000 м – около -7.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 19.4 гр. през 1960 г., а най-ниската измерена минимална температура е -20.4 през 1954г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 36 минути и ще залезе в 17 часа и 24 минути. Фаза на Луната: четири дена преди новолуние.

В събота ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Само в районите в близост до планината ще има повече облаци. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималната температура ще бъде между 0 и 2 гр. Максималната температура отново слабо ще се понижи и ще е между 4 и 6 гр.

В неделя облачността ще е променлива, често значителна. До обед ще духа умерен югозападен, а следобед силен западен вятър. Минималната температура ще бъде между -4 и -2 гр. Максималната температура ще е между 7 и 9.

Вечерта срещу понеделник ще се изясни и в понеделник ще преобладава слънчево време. Вечерта бързо ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималната температура ще бъде между -2 и 0 гр. Максималната температура ще е между 5 и 7.

От вторник до края на периода ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. Температурите ще останат без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава облачно време и на места ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-запад. Температурите отново ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около -4 гр., а на 2000 м – около -11. В неделя и понеделник облачността ще е променлива и се очакват превалявания от сняг. Ще духа силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр., а на 2000 м в неделя ще е около -2, а в понеделник чувствително ще се понижи и ще е около -12.

От вторник до края на периода над планините ще бъде предимно облачно и не са изключени валежи от сняг. Вятърът ще отслабне, а температурите много слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.