Нови 6 учебни паралелки преминават в онлайн обучение заради младежи с Covid-19

Община Свищов поведе в областната негативна класация по заболели

 

ПЕТАТА COVID ВЪЛНА МАСОВО РАЗБОЛЯВА ДЕЦА, ТИЙНЕЙДЖЪРИ И ХОРА В АКТИВНА ВЪЗРАСТ ДО 45 ГОДИНИ. За щастие, много от инфектираните успяват да овладеят заразата в домашни условия и не се стига до прием в болница. Това се потвърждава от броя на хоспитализираните в местни болници, който към четвъртък е 175, докато в есенния сезон коронавирусът докара лечебниците до предела на възможностите си с близо 250 настанени за стационарна терапия.

Здравните власти отчитат заболеваемост от 774,86 на 100 000 население за региона, като най-тревожна е ситуацията в община Свищов, където заразените са 966,36 на 100 000 души. Така за един ден крайдунавският град изпревари Сухиндол, който за кратко бе огнище на Covid-19.

Заболяването продължава да върлува в учебните заведения в областта. Положителни резултати от тестване са дали педагог от ДГ „Евгения Кисимова“, ученик от 6-и клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, двама учители от начален етап на обучение в ОУ „Димитър Благоев“, ученик от 8-и клас в ПГСАГ „Ангел Попов“ и зрелостник в ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Диагностицирани са и ученик от 9-и клас и дванадесетокласник в Свищовска професионална гимназия, както и ученик от 3-и клас в СУ „Николай Катранов“ в Свищов. Към заразените е и учител в СУ „Иван Момчилов“ в Елена.

До момента от Covid-19 са оздравели близо 19 000 души, при които диагнозата е била лабораторно потвърдена. Битката със заразата са загубили общо 1469.

ПРОЦЕСЪТ НА ВАКСИНАЦИЯ БОКСУВА И ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ИМУНИЗИРАТ СА ОСНОВНО ЛИЦА, КОИТО ОТИВАТ ЗА БУСТЕРНА ДОЗА. Трета игла са получили вече 17 019 души. Общият брой на инжектираните защитни препарати е 109 068, а със завършена ваксинация са 51 724 лица.

За да се осигури достъп до ваксини, мобилен екип ще гостува в петък в Общностния център в Елена, където от 9:30 до 14:00 ч. ще се провеждат имунизации на желаещите. Отговорната задача е поверена на медици от Специализираната болница за активно лечение по кардиология в старата столица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.