Определиха отговорностите на новите зам. областни управители

Новите зам. областни управители на област Велико Търново Соня Будева и Огнян Стоянов, назначени от министър-председателя Кирил Петков, вече знаят ресорите, за които ще отговарят. Те са определени със заповед на областния управител Людмила Илиева, която ги представи на администрацията.

Соня Будева ще отговаря за „Заетост“, „Безработица и социални дейности“, „Здравеопазване“, „Етнически и демографски въпроси“, „Сътрудничество с неправителствени организации“, „Култура“, „Образование“, „Здравословни и безопасни условия на труд“.

Ресорите, за които ще отговаря Огнян Стоянов, са „Противодействие на корупцията“, „Информационно обслужване, технологии и съобщения“, „Екология и опазване на околната среда“, „Международни контакти на регионално ниво“, „Устройство на територията“, „Земеделие и гори“, „Младежки дейности и спорт“, „Транспорт“, „Туризъм“.

Доц. д-р Соня Будева е преподавател в Стопанския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Притежава докторска степен по клинична психология, докторантура към катедра „Социална, трудова и педагогическа психология“, СУ „Св. Климент Охридски“, София. Магистър e по социални дейности, втората й специалност е „Здравноосигурителни системи”, която е завършила във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Далеч по-познат на обществеността е Огнян Стоянов. Той е икономист, общински съветник и председател на Общинския съвет на БСП в Горна Оряховица. Магистър е по счетоводство на предприятието от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ и бакалавър по икономика и управление на индустрията от СА „Д. А. Ценов“ – Свищов.

One thought on “Определиха отговорностите на новите зам. областни управители

  • 29.01.2022 в 18:38
    Permalink

    Да видим дали ще спре изсичането на горите. Климата не чака….режем си клона, на който седим.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.