Горещи новиниКрими

Шизофреничка заключила майка си и намушкала сестра си с нож

Извършителката се укрива и е обявена за общодържавно издирване

Млада жена от стражишкото село Лозен е заключила майка си и намушкала сестра си с нож. Извършителката, която е шизофреничка, се укрива и е обявена за общодържавно издирване.

В РУ Стражица е образувано досъдебно производство за опит за убийство.

Кървавата драма се разиграла на 27 януари около 14:00ч. В злополучния ден е получено съобщение от жител на стражишкото село Лозен, който станал свидетел на извършеното престъпление. Той разказал пред разследващите, че в къщата на пострадалото 13-годишно момиче били майка й и по-голямата й сестра, която страда от параноидна шизофрения. 26-годишната дъщеря заключила майка си в стопанска постройка и с нож намушкала сестра си в гърдите, корема и гърба.

Момичето е настанено в хирургичното отделение в МОБАЛ Велико Търново. По спешност е оперирано, но е с опасност за живота.

Извършителката Юлия М. е избягала от жилището и се издирва. Тя е опасна и може да навреди освен на околните, но и на себе си. Жената е с доказано тежко психично заболяване и поне два пъти е била хоспитализирана в психиатричната болница във великотърновското село Церова кория. Семейството е от ромски произход и има три дъщери. Едната от сестрите от години живее в чужбина, а другите две са в Лозен с родителите си.

“Юлия непрекъснато обикаля из селото. Страхуваме се от нея. Беше известно време на лечение в болницата, но явно не пие редовно лекарства и състоянието и се е влошило”, коментират жители на Лозен.

Започнатото досъдебно производство е за престъпление по чл.115 във вр. с чл.18 от НК. Разследването се води под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “Шизофреничка заключила майка си и намушкала сестра си с нож

  • Държавата трябва да държи далеч от хората такива индивиди, с идването на пролетта ще се увеличават тези случаи.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *