Търновец измисли защитен мехлем с водка срещу ковид

Приготвя го от натурални съставки и е убеден, че помага

 

Георги Георгиев слага люти чушки, чесън, хрян и водка в мехлема срещу ковид.

Великотърновецът и бивш учител по руски език Георги Георгиев измисли нетрадиционен защитен мехлем срещу ковид, похвали се самият той. За изобретението си не дава стопроцентова гаранция, макар че го ползва редовно и вече две години вирусът стоял далеч от него. Със сигурност обаче мазилото няма да навреди, защото се прави само от натурални съставки, при това достъпни за всеки.

Идеята му хрумнала, когато негова позната му пратила информация за италиански лекар, който се разболял от ковид и се лекувал вкъщи. Помогнала му кърпичка с водка, от която вдишвал изпарения, включително пръскал по възглавницата си, преди да заспи.

Георги Георгиев се заинтересувал дали водката действа благоприятно на белите дробове, като лекари от Велико Търново му потвърдили, че дори се ползва в медицината като практика.

„Мокрят се тампончета в носа и се диша от тях, доколкото разбирам, категорично не се пие“, шегува се Георги Георгиев. Към водката обаче той започнал да добавя и свои съставки, за които е убеден, че ако не помогнат, поне няма да навредят.

„Винаги гледам да развия всяка идея по-добре. Затова реших да добавя към водката корен от джинджифил, хрян, чесън, лимон и люта чушка“, разказва рецептата си Георги Георгиев.

Всички съставки слага в буркан и ги пасира, като добавя водка към тях. После поставя всичко в хладилника, за да не се изпарява спиртът. Със сместа Георги Георгиев маже входа на ноздрите си.

„Когато мина покрай хладилника, се сещам за мехлема и се мажа покрай носа. И ето, слава богу, не ме е хванала болестта до този момент. Вижте продуктите, нещо фалшиво има ли в тях, всички са естествени. И силни! Като сложиш да дишаш така само изпаренията, според мен могат да предпазят. Но в никакъв случай не трябва да се маже навътре в лигавицата, за да не се раздразни“, разказва Георги Георгиев.

Той предупреждава, че мехлемът не е лекарство, затова ако някой има симптоми на болестта, е желателно да се консултира с лекар, а не да се лекува сам. Освен това няма намерение да го патентова, а го споделя като вариант за предпазване от болестта.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.