Горещи новиниЗдраве

Дариха карикатури за новото инфекциозно отделение на търновската болница

БЪДЕЩОТО ИНФЕКЦИОЗНО ОТДЕЛЕНИЕ НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“, КОЕТО Е РАЗПОЛОЖЕНО В НОВИЯ БОЛНИЧЕН КОРПУС, ще посреща пациентите с карикатури, посветени на Covid-19. Творбите са дарени лично от ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов, който е и председател на Управителния съвет на Институт „Конфуций“ към вуза. Той посети областната клиника в понеделник, за да връчи произведенията на изпълнителния директор д-р Стефан Филев.

Карикатурите са създадени от китайски и български творци и са част от съвместен проект между Съюза на българските художници – секция „Карикатура“, Българския червен кръст, ВМА и институтите „Конфуций“ във ВТУ и София.

Те ще бъдат окачени на стените на инфекциозното отделение, за да създадат по-оптимистично настроение на всички, които имат досег със звеното.

Инфекциозното отделение все още не е официално открито, но ще наследи старото такова, намиращо се в База II. То дава заявка да се превърне в най-модерното по рода си в Северна България, тъй като е снабдено с иновативно оборудване и обзавеждане и отговаря на всички съвременни изисквания.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 thoughts on “Дариха карикатури за новото инфекциозно отделение на търновската болница

  • ВТУ – пращат русофили – Вихрен Бузов да разнася цветя на Стамболов. Бонджолов, орг. секретар на комсомола на ВТУ преди 1989г. станал конфуцианец. Нали беше ново-загорката Искра Мандова. Мъгла. Т

    Отговор
    • Комсомола е навсякъде. Нема отърване. Да подари карикатури на гробщен парк –ВТ.

      Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *