Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

52- ото рали „България“ може да стартира под Царевец, топ екипажът Мирослав Ангелов/ Георги Гаджев представи трофеите си от 2021 г.

Велико Търново може да посрещне 52-то издание на Рали „България“, съобщи Генералният секретар на Автомобилната федерация на България – Калоян Станчев. Идеята, бе анонсирана по време на награждаването на рали шампиона за 2021 г. Мирослав Ангелов и неговия навигатор Георги Гаджев от Калоян Станчев- главен секретар на Автомобилна федерация на България. По неговите думи условията на обсъденото трасе са феноменални и има всички предпоставки състезанието да се проведе тук. “Любовта на жителите към спорта и локацията в Централна България са предпоставки за едно много добро състезание. Водят се преговори и изчакваме министър Радостин Василев да се запознае със ситуацията, и да каже до каква степен Министерството на младежта и спорта може да помогне финансово за организирането на подобно събитие. Миналата година Рали „България“ излезе повече от 200 000 лв., така че без помощ от страна на Министерството и спонсори на местно ниво би било много трудно да се организира“, коментира Калоян Станчев. Няколко са маршрутите, които се коментират, а идеята е старт- финалът да е на площад „Цар Асен I“ под Царевец. Ралито, което е най-силното и престижно автомобилно състезание у нас, се очаква да се проведе в началото на месец септември. Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Велико Търново – инж. Даниел Панов, спортният експерт Георги Давидов, както и Регионалният управител на Еуратек – Александър Вуйчинов.

С тържеството Спортен клуб „Мегапорт“ отбеляза четвъртата поредна шампионска титла на рали в България, втората си купа в Европейския рали трофей на FIA – зона Балкани, както и третото си шампионско отличие в дисциплината рали – спринт. Кметът Даниел Панов поздрави лидера на тима и водещ български автомобилен състезател Мирослав Ангелов, заедно неговия навигатор Георги Гаджев, отличи и работата на целия екип, който се грижи за автомобилите и процесите, съпътстващи всяко състезание.

“Нека повече се чува за Велико Търново и “Мегапорт Рейсинг”. Благодарности и към двамата за постиженията им, които напомниха за дългогодишните традиции на Велико Търново в автомобилния спорт и не на последно място – благодарности към федерацията за съдействието и помощта”, завърши инж. Панов, като добави че Общината би подкрепила организирането та рали „България“ в рамките на възможностите си. Трофеите бяха връчени от Калоян Станчев- главен секретар на Автомобилна федерация на България. На събитието трябваше да бъде награден и навигаторът Тинко Георгиев, но поради отсъствието му купата получи Пламен Иванов, председател на комисията на Рали спринт към АФБ.

На свой ред Мирослав Ангелов благодари на екипите на “Мегапорт”, и “Еуратек”, както и на останалите спонсори за подкрепата, а на Петър Гьошев за професионалното отношение. Той отличи и работата на навигатора си – Георги Гаджев, без когото “успехите нямаше да бъдат такива”. Ангелов разкри, че ще стартира годината през април в Румъния или Турция, а преди това ще бъде извършена пълна ревизия на автомобила, който завърши цикъла от два пълни сезона.

“Изключително се вълнувам от успешния сезон и благодаря на Мирослав за доверието и на Петър Гьошев и екипа му, които предоставиха чудесния ни автомобил”, каза Георги Гаджев.  Навигаторът изрази надеждите си, че това няма да е последният силен сезон от партньорството между “Мегапорт Рейсинг” и “Еуратек”.

Всички гости на събитието имаха възможност да разгледат и да се снимат с шампионския автомобил на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев- Skoda Fabia R5 Evo.

 

One thought on “52- ото рали „България“ може да стартира под Царевец, топ екипажът Мирослав Ангелов/ Георги Гаджев представи трофеите си от 2021 г.

  • 01.02.2022 в 13:35
    Permalink

    Ей го Панов, само му дай да се снима и да ходи на разни събития.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *