Извършиха близо 6300 проверки в държавни гори из региона за година

6249 ПРОВЕРКИ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА ИЗВЪРШИЛИ през 2021 г. горските инспектори от Северноцентрално държавно предприятие. В обхвата на инспекциите подадат териториите на горските стопанства „Болярка“, „Буйновци“, „Горна Оряховица“, „Елена“ и „Свищов“.

Служителите на ведомството са съблюдавали за нередности в 1913 обекта за добив на дървесина. Проверени са 1335 превозни средства и 405 други физически лица, извършвали дейности в горите.

2596 ловци са били обект на инспекция във връзка със спазване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча. При двама авджии са засечени нередности и в резултат на това са им съставени актове за административни нарушения.

Общо 79 акта са издадени за изминалите 12 месеца от горските от петте стопанства във Великотърновско.

Заради констатирани незаконни дейности са конфискувани едно моторно превозно средство, 4 каруци и 13 моторни триона. В допълнение към засиления контрол в държавните горски територии мобилен контролен екип от Велико Търново е извършил 1067 проверки за отчетения период.

Дейностите по опазване на горските територии продължават със засилен интензитет и през 2022 година, уверяват от държавното предприятие.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Извършиха близо 6300 проверки в държавни гори из региона за година

  • 03.02.2022 в 12:54
    Permalink

    Нищо не сте свършили, защото продължават да изсичат горите. Шепа хора се облагодетелства, за сметка на нашето бъдеще..продължаваме да режем клона на , който сме седнали. Глобалното затопляне е факт и ако искаме да променим това трябват мнооооого дървета.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *