Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Да прецакаш системата: швейцарец промени пола си, за да се пенсионира по-рано

Вестник „Luzerner Zeitung“ разказа как швейцарец реши радикално въпроса с пенсионирането си, променяйки пола си. Трябва да се поясни, че за жителите на планинската страна преходът от едно сексуално състояние към друго не е труден и изисква само заплащане на бюрократични разходи в размер на 75 швейцарски франка. Подавате заявление и воала: вече сте станали гражданка от гражданин със съответната отметка в личните документи. Подобен закон влезе в сила в Конфедерацията в първите дни на настоящата година, за да улесни живота на ЛГБТ хората.
В резултат на това вместо 65-те години, изисквани от закона за пенсиониране на мъжете, „трансджендърът” се озова на заслужена почивка година по-рано и без никакви операции и хормонална терапия. Разбира се, социални работници са го интервюирали, за да се уверят, че наистина се смята за дама, но в един такъв стандартен десетминутен разговор на тях не им остава нищо друго, освен да приемат за чиста монета неговите уверения.
Местните адвокати вече започнаха да обсъждат тревожно до какво може да доведе злоупотребата със закона. В крайна сметка това, например, е абсолютно законен начин за избягване на военна служба. На 18 кандидатствате да ви признаят за жена, а след това на 30, когато изтича възрастта за набор, отново настоявате за правата на мъжа. И така само за 150 франка вие се отървате от изпитанията на военната служба.
Така с помощта на закона тези „нови трансджендъри“ ще могат да кандидатстват за женски помощи и привилегии, квоти за работа и избори в различни органи.

Снимката е илюстративна. Сн.: Shutterstock

 

One thought on “Да прецакаш системата: швейцарец промени пола си, за да се пенсионира по-рано

  • 06.02.2022 в 8:21
    Permalink

    Това трябва да се въведе и България! За съжаление Ц.Цветанов и Каракачанов са извън парламента и няма кой пак да внесе Истанбулската конвенция за ратификация за да може Джамбазки да се пенсионира законно като Брщкселски ДЖЕНДЪР!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *