Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Турчин от 14 месеца е под карантина заради КОВИД-19 след положителен резултат от 78 теста

Турчин, болен от левкемия, от 14 месеца е под карантина заради КОВИД-19, след като е дал положителен резултат на 78 теста за коронавируса, съобщава турската държавна телевизия ТРТ Хабер. 56-годишният Музафер Каясан, живеещ Истанбул, се е разболял от коронавируса през ноември 2020 г. и след лечение в болница е бил изписан, но въпреки това е продължил да дава положителен резултат на тестовете за вируса.
Каясан, който повече от година е принуден да живее изолиран в една стая и не може да вижда близките си, търси помощ от властите за изход от ситуацията. Той е прекарал девет месеца в болница и пет месеца в дома си в самоизолация.
Каясан споделя, че лекарите са му казали, че тестовете му продължават да бъдат положителни заради отслабената му имунна система в резултат на заболяването от левкемия. Той казва, че лекарите го поддържат с лекарства за засилване на имунната система.
Същевременно съпругата му и синът му са прекарали известно време с него, но и двамата са били след това с отрицателни резултати от тестове за коронавируса. Първоначално той е смятал, че е носител на вируса, но никой не се е заразил от него.
Лекарите са му обяснили, че няма симптоми, но все още има следи от КОВИД-19 в тялото си и това е причина за положителните резултати от тестовете.
Мъжът споделя, че КОВИД-19 е сложил край на социалния му живот и че силно страда от това, че не може да бъде с любимите си хора. Същевременно той не може да бъде ваксиниран срещу КОВИД-19 заради това, че е с положителен резултат от тестовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *