Ще бъде предимно слънчево и топло за сезона, превалявания са възможни в петък

През нощта ще се изясни. Ще духа слаб южен вятър. Минималната температура ще бъде между -2 и 0 гр. За В. Търново минимална температура около 1.

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо. Максималната температура слабо ще се повиши и ще е между 11 и 13 гр. За В. Търново максимална температура около 13. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен вятър от югозапад-юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 гр., а на 2000 м ще е около -1.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.2 гр. през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е -20.8 през 1985г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 15 минути и ще залезе в 17 часа и 48 минути.

Фаза на Луната: два дена преди пълнолуние.

В сряда ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб вятър от юг. Минималната температура ще бъде между 2 и 4 гр. Максималната температура още малко още ще се повиши и ще е между 13 и 16.

В четвъртък през деня времето ще бъде предимно слънчево, но вечерта ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите ще останат без съществена промяна.

През нощта срещу петък на много места ще превали краткотраен дъжд. Сутринта в петък валежите ще спират и до обяд ще бъде предимно облачно. След това облаците много бързо ще се разчистят и през деня ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се усили и ще бъде силен от северозапад-запад. Минималната температура ще бъде висока – между 5 и 7 гр., но максималната слабо ще се понижи и ще бъде между 11 и 13.

В събота времето ще бъде слънчево със слаб южен вятър. Минималната температура ще бъде между 1 и 3 гр. Максималната температура отново ще се повиши и ще бъде между 15 и 17.

От събота до края на периода ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-запад. Минималните температури ще бъдат около и малко над 0 гр., а максималните ще са между 13 и 15.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда времето ще бъде предимно облачно и в сутрешните часове на места ще превали предимно сняг. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще остане около 6 гр., а на 2000 м ще е около 0 гр. В четвъртък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 м ще объде около 9 гр., а на 2000 м ще е около и малко под 0.

В петък времето ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 5 гр., а на 2000 м – около -6. В събота, неделя и понеделник над планините облачността ще е променлива и ще духа умерен вятър от юг, а в понеделник ще се преориентира от северозапад. Температурите през почивните дни чувствително ще се повишат, а в понеделник отново ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.