Спорт

1650 лева събраха във Велико Търново в помощ на футболен талант

Детско-юношеската школа на „Етър ВТ“ се включи в кампанията в помощ на 14-годишния Стивън Бориславов, който в момента е част от тима на ЦСКА. Към кампанията се присъединиха и школите на СК „Болярчета“ и „Ботев“ (Дебелец), родители на децата и приятели.

През изминалата седмица детето започна най-важния мач в живота си, след като му беше поставена тежката диагноза – Сарком на Юинг. Предстои лечение, химиотерапия и операция в Германия. Сумата, която беше обявена от болницата, е ориентировъчна и е около 200 000 евро.

От „Етър“ се обърнаха към всички с молба всеки да помогне на Стивън в най-трудната му битка, която този път ще е извън терена. На турнира в памет на Трифон Иванов в неделя бе поставена специална кутия, в която всеки желаещ да помогне можеше да се включи със сума, каквато прецени.

Събраната сума възлиза на 1650.70 лв., тя днес ще бъде внесена от директора на детско-юношеската школа на великотърновския клуб Стефан Ангелов по сметката на Стивън Бориславов. Средствата не са много, но ако всички български клубове се обединят и подадат ръка на момчето, целта ще бъде изпълнена. В кампанията се включиха вече ред отбори като „ЦСКА – София”, „ЦСКА-1948”, „Миньор“ (Перник) и ред други, както и Българският футболен съюз, а Димитър Бербатов дари две свои фланелки за благотворителния турнир – едната с екипа на „Тотнъм“, а другата – негов екип с автографи на куп звезди на световния футбол, участвали в благотворителния мач между отборите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.

Всеки може да помогне със средства и по сметката: Банка „ДСК”, клон Перник, IBAN: BG51STSA93000028755501, BIC: STSABGSF. Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов, титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *