Температурите остават високи за сезона, слаби превалявания от дъжд се очакват от вторник

През нощта ще преобладава облачно време и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от югозапад-запад. Минималната температура ще бъде висока – между 6 и 8 гр. За В. Търново минимална температура около 8.

В петък до обяд ще има разкъсана средна облачност, а следобед ще преобладава слънчево време. Ще духа силен вятър от запад. Максималната температура ще бъде между 11 и 13 гр. За В. Търново максимална температура около 12. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина до обяд ще има разкъсана облачност, а следобед ще е предимно слънчево. В ранните сутрешни часове ще има превалявания от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4 гр., а на 2000 м ще е около -5.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.4 гр. през 1955 г., а най-ниската измерена минимална температура е -15.3 през 1967 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 11 минути и ще залезе в 17 часа и 52 минути. Фаза на Луната: един ден след пълнолуние.

В събота времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт, а следобед в западната половина на Дунавската равнина ще се преориентира от северозапад. Минималната температура ще бъде между 2 и 4 гр. Максималната температура ще е между 16 и 18.

В неделя времето ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-запад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр., а максималните ще са между 12 и 14.

В понеделник почти през целия ден ще бъде предимно слънчево. В късния следобед ще се заоблачи. Ще духа слаб вятър от югозапад-запад. Температурите ще останат без съществена промяна.

През нощта срещу вторник облачността ще се вплътнява и снижава. Ще има валежи от дъжд. През деня времето ще бъде облачно и с прекъсване ще продължи да вали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-запад. Сутрешните температури ще бъдат между 4 и 6 гр., а през деня от северозапад ще нахлува студен фронт и температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана, често значителна облачност. Очакват се изолирани превалявания предимно от дъжд. В четвъртък ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а в петък слаб южен вятър. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. Максималните температури ще са между 6 и 9.

Над западните и централни части на Стара планина в петък до обяд ще има разкъсана облачност, а следобед ще е предимно слънчево. В ранните сутрешни часове ще има превалявания от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4 гр., а на 2000 м ще е около -5.

В събота ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен вятър от югозапад-запад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 11 гр., а на 2000 м ще е около 3.

В неделя и понеделник над планините ще бъде предимно облачно и вечерите ще превалява предимно сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад, а в понеделник вечерта ще се преориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м ще е около и малко под 0.

От вторник до края на периода времето ще бъде предимно облачно с временно намаление на облачността. Ще има валежи от сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около и малко под 0 гр., а на 2000 м – около -8.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.