Избори 2021

Над 11 000 справки за изплатени доходи през 2021 г. вече са подадени в НАП Велико Търново

До 28 февруари фирмите и самоосигуряващите се ще могат да коригират допуснатите неточности в подадените данни, информираха от НАП В. Търново.

Повече от 11 000 предприятия и самоосигуряващи се лица от Великотърновска област вече са подали в приходната агенция справките за доходи, изплатени през 2021 година, пет дни преди изтичането на крайния срок. Над 4400 са обявили изплатените през годината доходи, удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем и други доходи, посочени в чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ. Близо 7000 са справките, подадени от работодатели по чл.73, ал. 6 от ЗДДФЛ, за изплатените през 2021 г. облагаеми доходи по трудови правоотношения и за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски.

Заради допуснати неточности 10% от предприятията и самоосигуряващите се лица са изпратили отново справките за изплатени доходи на физически лица в рамките на определения за това 7-дневен срок. Работодателите имат възможност до 28 февруари да проверят, коригират и подадат справките си отново, без да им бъдат наложени санкции, напомнят от приходното ведомство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *