Горещи новиниСпорт

Веселин Великов и Сашо Ангелов недоволни от съдийството на „Янтра 2019“- „Етър ВТ“ 1:1

СТАРШИ ТРЕНЬОРИТЕ НА „ЕТЪР ВТ“ И „ЯНТРА 2019“ /ГАБРОВО/, съответно Веселин Великов и Сашо Ангелов, изразиха недоволството си от отсъжданията на рефера Ивайло Ненков по време на срещата между двата отбора, завършила 1:1.

„ИЗГУБИХМЕ ДВЕ ТОЧКИ, ДОБРЕ ЧЕ ПОНЕ ИЗРАВНИХМЕ РЕЗУЛТАТА. С оглед на положенията, които създадохме, мачът беше наш, но останахме само с точка. Имахме две-три чисти положения през първото полувреме, второто още две чисти плюс гола. Трябва да се работи в завършващата фаза.

„Янтра“ беше пределно мотивиран, игра на ръба на грубостта, даже на моменти го прехвърляше, а незаслужено толкова много картони получихме ние. За всяко наше нарушение се даваше картон, а спестяваше на домакините. Кольо Станев ми каза, че дузпата срещу него е била чиста, защитникът го е съборил с двете си ръце, но такава не последва. Съдията не се справи с мача. За този двубой трябваше съдия с по-голям опит. Негова беше основната заслуга да не стане добър мач за публиката.

Вярвах, че тук ще победим, но „Янтра“ се бореше със зъби и нокти и който дойде в Габрово, ще има големи проблеми. Загубихме две точки“, коментира Веселин Великов.

„ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЪРВЕН МАЧ, НО ЗА ТОВА СПОМОГНАХА И СЪДИИТЕ, които накъсваха играта постоянно. Имаше и наши елементарни груби грешки, които доведоха до равенството. Водехме в резултата и можехме да вкараме и втори гол, тогава мачът щеше да свърши. Но пак казвам, изключително неприятен и некрасив мач и затова спомогнаха съдиите. Апел към всеки рефер в България: да пуска свободна игра, а не за всичко да се дават фаулове. Това важи и за нашия отбор, и за всички други отбори, независимо дали е „Етър“. Така не печели футболът в България.

Нормално е между два съседни града да има такава интрига, това крепи футбола в България – дербитата. Но да се пуска свободна игра! Усещах вътрешно, че ще спечелим, но груба грешка на един от защитниците ни попречи. Другото е, че разполагам с много млади футболисти, това са грешки на растежа. Точката не беше планувана, исках да бием, вече имаме приличен отбор, който може да се противопостави на всеки, дори и в Първа лига“, заяви Сашо Ангелов.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *