Горещи новиниОбщество

Търновски фирми дариха 4 тона храни за идващите от Украйна бежанци

БЧК откри дарителска сметка за набиране на средства за мигрантите

БИЗНЕСЪТ В СТАРАТА СТОЛИЦА ОСИГУРИ 4 ТОНА ХРАНИ И НАПИТКИ ЗА ЕВАКУИРАНИТЕ УКРАИНЦИ, КОИТО ПРИСТИГАТ В БЪЛГАРИЯ. Стоките ще бъдат доставени в Украинския културен център във Варна и оттам ще бъдат разпределени за пристигащите през граничните пунктове у нас мигранти. Акцията се координира от търновеца Симо Милков и успя да увлече 15 местни фирми.

Помощта включва хляб, закуски, кроасани, плодове, млека, минерална вода, чайове и т.н. Повечето продукти са с дълъг срок на годност, за да може хората от културния център да имат възможност да ги разпределят.

Идеята е бежанците да получат храни от първа необходимост при пристигането си у нас, за да се подкрепят след пътуването. Инициативата дава заявка да се превърне в регулярна и всяка седмица от старата столица да изпращат камиони с храни към звена, свързани с оказването на помощ за украинци.

Междувременно Българският червен кръст откри в понеделник дарителска сметка за набиране на финансови средства в помощ на бягащите от войната. Инициативата е съгласувана с правителството на България.

БЧК ПОДПОМАГА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КРИЗАТА В УКРАЙНА

„БЧК поддържа непрекъсната връзка с Украинския червен кръст, Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, както и с Международния комитет на Червения кръст, за да се информира за обстановката в засегнатите райони, както и за постоянно увеличаващите се нужди от хуманитарна помощ“, съобщават организаторите.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *