Спорт

Каратеките на новия великотърновски клуб „Етър“ с куп отличия от мемориал в Кюстендил

В първото си състезание участва великотърновският клуб „Етър“ след официалната регистрация. Мемориал „Светослав Иванов“ (Кюстендил) събра около 300 каратеки от 21 български клуба и един от Македония. Представителите на „Етър“ стигнаха до 11 финала в най-масовите категории, а именно при 10-годишните деца.

„До тази възраст се движехме трети в класирането. След това изоставаме и това е логично, предвид че сме на година и половина тренировки и все още нямаме изградени състезатели в горните възрасти. Въпреки това съм обнадежден, че след няколко години ще сме част от елита на българското карате“, коментира треньорът Николай Лесичков.

Шампиони станаха Георги Марков на кумите в категория +35 килограма, при децата до 9 години и Борислав Благоев на ката до 8 години.

Сребърни медали взеха Радослав Русанов на кумите в -35 кг, Стефан Петров на ката, Дария Мартинова на ката и кумите и Амира Абулибде на ката и кумите в +55 кг.

Алекс Симеонов и Емануела Иванова са трети на ката.

Отборът на ката до 9 години, в състав Божидар Куцаров, Никул Еленски и Стефан Петров, е на второ място, трети в същата дисциплина са Радослав Русанов, Борислав Благоев и Георги Марков.

На кумите отборно сребърни медалисти са десетгодишните Радослав Русанов, Георги Марков и Стефан Петров.

„Дебют в Кюстендил направиха Борис Радоев и Константин Костадинов, които се представиха достойно, биха се мъжки и това ми дава надежда за в бъдеще”, каза още Николай Лесичков.

Треньорът добави, че е поканил сенсей Ангел Попов – пети дан, който е главен инструктор за България в окинавско карате в стила „годжу рю” на семинар във Велико Търново на 2 април. Европейският шампион и носител на Световна купа Джордж Цанос пък ще гостува на 30 април и 1 май в старата столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *