ОбществоСтражица

Трети март е свещена дата в нашата хилядолетна история, която ни дава национално самочувствие и ни прави горди, че сме българи

УBAЖAEMИ ЖИTEЛИ HA ОБЩИНА СТРАЖИЦА,

УBAЖAEMИ CЪГPAЖДAHИ,

 

За мен е чест да поднеса поздравите си към всички Вас в навечерието на националния празник на България!

Трети март е свещена дата в нашата хилядолетна история, която ни дава национално самочувствие и ни прави горди, че сме българи. Ден за признателност, в който над всичко стои почитта към знайните и незнайни герои, отдали живота си за България. Ден, който ни напомня високата цена на нашата Свобода.

Освобождението, чиято 144-годишнина честваме днес, минава през бунтове, завери и въстания, през Априлската епопея, Руско-турската освободителна война и подвига на българските опълченци. Да сведем глави в знак на признателност пред подвига и паметта им.

На националния празник отдаваме почит към героите, дали живота си за свободата и независимостта на родината, почитаме всички, отстоявали българската държавност и национална идентичност. Нека не забравяме техните идеали, да помним заветите им и да ги предаваме на поколенията.

Да обичаме и се прекланяме пред Отечеството, както ни завеща нашият съгражданин Ангел Каралийчев – „Земя на българите, родино моя, на колене стоя пред теб и целувам твоята корава, невидима десница!”.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЙОРДАН ЦОНЕВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СТРАЖИЦА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *