Спорт

Пълен комплект медали за „Етър- Виктори 2011” от зимните първенства по борба

Великотърновската състезателка по борба от местния клуб „Етър-Виктори 2011” Алин Ванлак завоюва бронза на Държавното първенство за кадетки в Стара Загора в категория до 53 кг. Тя постигна три убедителни победи с туш. В битката за медала надви представителка от Бургас, а на полуфинала падна от Несрин Сюлейманова, която е бивша състезателка на великотърновския клуб по борба „Етър-Виктори 2011”.

„Алин тренира борба само от година в клуба”, подчерта треньорът й Николай Викторов, който определи състезанието като много силно и оспорвано. На крачка от медалите остана друга състезателка на треньора Николай Викторов, Симона Христова.

И двете участнички на Държавното първенство за кадетки са възпитанички на Спортното училище „Георги Живков” във В. Търново. С бронзовия медал на Алин Ванлак, СКБ „Етър- Виктори 2011” се сдоби с пълен комплект от медали до момента от държавните първенства през зимния сезон, като преди това Георги Илиев грабна златото в Бургас на ДП за кадети в категория до 46 кг, а Пламен Стоянов стана сребърен медалист в същата категория.

„На крачка от медала бе и Диан Димчев при юношите в Сливен”, посочи още треньорът по борба Николай Викторов. „Очаквахме много повече медали и постижения, но за жалост Пандемията от COVID 19 не подмина и нас, тъй като голяма част от състезателите ни бяха под карантина по време на част от състезанията, което спря участията им в първенствата. Освен това поотслаби и тяхната подготовка през сезона”, обобщи Николай Викторов. Следващото състезание, на което младите борци на „Етър- Виктори 2011” ще мерят сили е републиканско първенство за деца, уточниха още от Клуба.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *