Времето

Продължават валежите и ниските температури, проясняване и слънце се очакват от събота

През нощта ще бъде облачно с превалявания от мокър сняг. Ще бъде почти тихо. Минималната температура ще бъде около и малко под 0. За В. Търново минимална температура около -1.

Във вторник времето ще бъде облачно. На много места ще превалява слаб сняг, а в крайдунавските райони – дъжд. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималната температура ще бъде между 2 и 4 гр. За В. Търново максимална температура около 4.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг, повече в централните части. Ще духа умерен вятър от запад, а по високите и открити части – от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр., а на 2000 м ще е около -7.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.2 гр. през 1975 г., а най-ниската измерена минимална температура е -14.4 през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 43 минути и ще залезе в 18 часа и 14 минути. Фаза на Луната: шест дена след новолуние.

От сряда до петък ще остане предимно облачно със слаби превалявания от смесен тип. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Минималните температури ще бъдат между -4 и -2 гр., а максималните – между 1 и 3 гр.

В събота следобед облаците ще започнат да намаляват и в неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще останат ниски. Минималните ще бъдат между -5 и -3 гр., а максималните ще са между 1 и 4.

Над западните и централни части на Стара планина от понеделник до сряда времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -2 гр., а на 2000 м ще е около -6.

В четвъртък и петък времето над планините ще запази характера си. Валежите от сняг ще намаляват, но температурите още ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около -8, а на 2000 м – около -15 гр. В събота и неделя валежите ще спират, вятърът ще отслабне и температурите ще се повишават.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *