17 ученици от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха немски езикови дипломи

Изпитите преминават в присъствието на представител от немското Министерство на образованието

17 ученици от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ придобиха немски езикови дипломи DSD II след успешно положени изпити в края на миналата година. Писменият и устният етап, който протича задължително в присъствието на представител на немското Министерство на образованието, се проведоха от 24 до 30 ноември. Проверката на писмените работи се извърши в централата на DSD в Кьолн, а резултатите дойдоха преди броени дни.

Немската езикова диплома е международно призната и дава право на учениците да кандидатстват в университети не само в Германия, а във всички държави, в които този език е официален. Дванадесетокласниците се подготвят 2 години с допълнителни часове в училище. Традицията на DSD дипломите в ПЕГ е поставена още през 2006 г. и оттогава всяка година броят на желаещите да покрият високите критерии се увеличава, все повече са и учениците, които защитават дипломата.

Надка Яначкова и Снежана Козарекова-Иванова са учителите, които подготвят успешно златаровци по пътя към DSD дипломите. 10 от възпитаниците на гимназията получиха документ за владеене на езика на ниво C1, а 7 за ниво В2.

Снимка ПЕГ

От 2006 година възпитаници на Езикова гимназия участват в изпитите за немски дипломи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.