Общество

Отнемат разрешителното на превозвач от региона, пълнил цистерна за мляко с гориво

ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОДГОНИ ПРЕВОЗВАЧ, ПЪЛНИЛ ЦИСТЕРНА ЗА МЛЯКО С ГОРИВО НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ. Оказва се, че абсурдният случай, който предизвика възмущение сред хиляди потребители на социалната мрежа Фейсбук, е от нашия регион. Шофьорът, дръзнал да складира нафта в цистерната, ще се раздели с разрешителното си за дейност.

„Това е грубо нарушение на Закона за храните, въз основата на което на превозвача ще бъде отнето разрешителното за дейност, ще му бъде връчен акт за констатирано нарушение. На базата на този акт ще бъде издадено наказателно постановление, след което ще бъде определен размерът на санкцията“, коментира директорът на ведомството д-р Станимир Спасов. До установяване на нарушението се стигнало след подаване на сигнал до звеното. До момента такъв казус не е имало на територията на областта, посочи той. Шефът на дирекцията отказа да уточни в коя бензиностанция е било засечено нарушението, отбелязвайки, че е в ход наказателната процедура.

Случаят е от 2 март, когато се появи информация, че горивата ще поскъпнат драстично, и пред бензиностанциите се извиха километрични опашки от желаещи да се запасят. Стигна се до истерично пълнене на бидони, туби и всякакви подръчни съдове.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Отнемат разрешителното на превозвач от региона, пълнил цистерна за мляко с гориво

  • В павликени е това
    Бензиностанция до базата на Керпи

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *