Образование

Учителската професия отново набира популярност, търсят педагози от В. Търново и областта

Фондация „Заедно в час“ прави подбор на преподаватели

 

ПЕДАГОЗИ, ЗАВЪРШИЛИ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ ПРЕДИ ГОДИНИ, СЕ ВРЪЩАТ КЪМ УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ. Проучването е на фондация „Заедно в час“ по повод тазгодишната кампания за привличане на участници в програмата „Нов път в преподаването“. Още 5 дни педагозите от Велико Търново и областта ще имат възможност да подадат документи и да станат реално действащи учители.

Програмата за професионално и лидерско развитие вече 11 години обучава и подкрепя силно мотивирани хора със или без предишен педагогически опит да работят като учители и да допринасят за успеха на всички ученици в България.

Педагозите от областта имат още 5 дни да се запишат за програмата.

ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ КАНДИДАТСТВАНЕ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА ИМА В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, отчитат от неправителствената организация. Само 25% от кандидатите за учители в страната имат реален опит като преподаватели в училище. „Нов път в преподаването” предлага на учителите обучение, подкрепа от ментор, намиране на позиция в училище, допълнителни възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. Допълнителната подготовка дава повече увереност както на кандидатите, така и на директорите, че ще се справят с предизвикателната работа на съвременния учител”, споделя Нели Кочева, ръководител „Прием на нови участници“ в „Заедно в час”.

ОСВЕН ПЕДАГОЗИ ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС ПРОЯВЯВАТ И КАНДИДАТИ, ЗАВЪРШИЛИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛНОСТИ, което е новост в сравнение с предходни години. Част от икономическите специалности позволяват квалифициране на кандидатите като учители по математика. Последните години това е един от предметите, за които има повишено търсене и недостиг на преподаватели в цялата страна.

Всички кандидати за програмата „Нов път в преподаването” преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност. Ако нямат такава, одобрените участници придобиват квалификация в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2022 г., желание за работа за успеха на всички ученици и готовност за работа като учител на пълен работен ден за минимален период от две години.

Снимка „Заедно в час

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *