Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Болярин се цели в 100-те бона в предаването „Стани богат“

Георги Георгиев направи в петък запомняща се игра с безпрецедентен казус, в понеделник продължава битката

ТЪРНОВЕЦЪТ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ НАПРАВИ ЗАПОМНЯЩО СЕ УЧАСТИЕ В НАЙ-ПОПУЛЯРНОТО ПРЕДАВАНЕ ЗА ИНТЕЛЕКТ У НАС „СТАНИ БОГАТ“. Представителят на старата столица демонстрира енциклопедични знания в петък, с които спечели симпатиите на водещия Михаил Билалов, публиката в залата и зрителите пред екраните.

Играта на нашенеца ще остане в историята на продукцията с безпрецедентен казус. На въпрос за 10 000 лв. той използва жокер „Обади се на приятел“, но от напрежение и вълнение не успя да чуе отговора. Наложи се да потърси съдействие от публиката, която да каже какво е отговорил приятелят му. С общи усилия Георги даде верен отговор. Въпросът, който предизвика толкова драматизъм, бе: „Присъединяването на кой град към пределите на България описва текстът на Маламировата колона от IX век?“.

Търновецът е възпитаник на Природоматематическа гимназия „Васил Друмев“, но след завършване на висшето си образование се преместил да живее в пловдивското село Крумово, където работи във фармацевтичния бранш. В свободното си време се занимава със земеделие. Георги е семеен и най-голямата му радост е неговата 7-годишна дъщеричка, която го насърчила да се включи в предаването.

Боляринът продължава играта си в понеделник вечерта. До заветните 100 000 лв. му остават само четири въпроса. Може да разчита и на един жокер – 50 на 50.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: „Стани богат“

One thought on “Болярин се цели в 100-те бона в предаването „Стани богат“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *