Немската верига KiK отвори втори магазин във Велико Търново

Инвестицията в стоки е за 0,5 млн. лева

Само няколко месеца след като стъпи на великотърновския пазар, немската верига Kik разширява присъствието си и отвори в петък втория си магазин в старата столица. Той се намира в Търговския център на Централния кооперативен пазар, разпростира се площ от 500 кв. метра и от сутринта нетърпеливи клиенти вече изпълват обекта. Като реверанс към тях в петък и събота за всички стоки има 10 % отстъпка от обявената цена.

Веригата предлага десетки хиляди артикули, като 70 % от тях са облекло за цялото семейство – богат асортимент от детски, дамски и мъжки дрехи, като не се пренебрегнати и хората с наднормено тегло. Много е добра селекцията от бебешки дрешки, които са с високо качество и почти всички са 100 % памук, с щадящи детската кожа багрила. В магазина клиентите могат да намерят и изключително разнообразие от сувенири, играчки, домашни потреби и декорация. Помислено е и за домашния любимец. Номенклатурата е същата както и в германските магазини на KiK и е предназначена за масовия клиент.

Цените в магазина са конкурентни и са в пъти по-ниски от предлаганите в подобни магазини спрямо качеството. „Идеята ни е да бъдем с най-атрактивните цени в категориите, в които работим. Особено що се отнася до домашния текстил, ние предлагаме на клиентите си най-добрата оферта на пазара“, заяви за „Борба“ Иво Попов – регионален мениджър на веригата Kik за Северна България.

Всяка сряда магазинът ще се зарежда с нова стока. Основната част от продуктите идват от Далечния Изток, Турция и Иран, но всички минават за проверка и тестване за качество и устойчивост на материала през централната лаборатория на веригата и едва тогава се пускат за продажба.

„Наблюдението ни е, че сме намерили добра среда във Велико Търново, клиентите ни са доволни и работим с усещането, че нашето присъствие е много добре прието. Виждаме хора, които вече редовно пазауват при нас, което само ни радва“, допълни Иво Попов.

9 работни места са разкрити в новия магазин на KiK. Работното време на обекта ще е от 9 до 20 часа, без почивен ден.

Предлаганото и в двата магазина на веригата във Велико Търново далеч не е насочено само към хората с по-ниски доходи. Тук могат да се намерят качествени дрехи и оригинални артикули и на световни марки.

Ана Райковска

Сн. Авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *