Общество

Община Велико Търново осигурява безплатни автобуси за спектакъла и фойерверките на Царевец на 22 март

Безплатни шатълни автобуси осигурява Община Велико Търново за аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ и атрактивните фойерверки над крепостта Царевец във вечерта на 22 март – Празника на Старата столица. Шоуто на Царевец е кулминация на програмата за Деня на Велико Търново, ще започне в 20:30 ч. и ще се наблюдава от площад „Цар Асен I”.
Началната точка на автобусите ще е пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Именно там в 18:30ч. започва големият концерт-спектакъл „Ние, българите“ на Ансамбъл „Чинари“. След края му великотърновци и гостите на града ще могат да използват автобусите, за да достигнат бързо и лесно до площад „Цар Асен“ за шоуто на Царевец и фойерверките.
Отново припомняме програмата за Празника на Велико Търново – 22 март.
По традиция началото е още в ранни зори – в 7:30 ч. е Светата литургия в черквата „Свети Четиридесет мъченици“.
В 9:00 ч. в двора на храма ще бъдат поднесени цветя на гроба на цар Калоян, ще бъде извършен водосвет, отслужен ще бъде благослов.
В 9:45 ч. е началото на празничното общоградско шествие, посветено и на благодетелите на Велико Търново – то ще започне от църквата „Свети Четиридесет мъченици“ и ще продължи до сградата на Общината.
В 10:30 ч. там ще бъде проведен ритуалът за издигане на знамето на старопрестолния град, а кметът Даниел Панов ще произнесе своето празнично слово. Веднага след това великотърновският митрополит Григорий ще отслужи благослов.
В 11:00 ч. в сградата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ ще бъде проведена тържествената сесия на Великотърновски общински съвет.
В 12:00 ч. в обновената Художествена галерия „Борис Денев“ ще бъде открита голямата изложба „Завръщане към Велико Търново“.
Първата концертна програма започва в 11:00 ч. пред сградата на Общината с изпълненията на Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ и голямо хоро. В 12:00 ч. на сцената ще излязат талантите от „Джуниър бенд“ към СУ „Емилиян Станев“, а в 13:00 ч. – Дара.
Големият празничен концерт „Ние, българите“ на Ансамбъл „Чинари“ започва в 18:30 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.
Финал на програмата е прожекцията на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов  звук и светлина“, съчетана с атрактивни фойерверки. Началото й е в 20:30 ч.
Със заповед на кмета Даниел Панов 22 март е обявен за неучебен ден за учениците от Велико Търново и общината. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *